nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közel 150 esemény várja az érdeklődőket
Könyvtári napok országszerte

Összesen 465 település 584 intézménye csatlakozott a Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól! című Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz, mely október 3. és 9. között várja az érdeklődőket országszerte.

MTI | 2011. október 3.
|  

A résztvevőket naponta más-más témakörhöz kapcsolódó kiállítások, beszélgetések, előadások, könyvbemutatók, olvasáshoz kötődő játékok és zenei érdekességek várják. A programok között író-olvasó találkozók, a helyi értékek bemutatása, a települések hagyományainak felidézése és tanulási technikák megismerése is szerepel. Az érdeklődőket számos pályázat és vetélkedő, játékos foglalkozás és internetes tudáspróba is szórakoztatja – közölte Kristóf Hajnalka sajtófelelős az MTI-vel.

Közel 150 esemény várja az érdeklődőket a fővárosi könyvtárakban. A Központi Szabó Ervin Könyvtárban Bakanek György és Föglein Ferenc életmód-szaktanácsadást tart, Bácskai Júlia a párkapcsolat pszichológiájáról beszél és bemutatkozik a mentori szolgálat. A Sárkányos Gyerekkönyvtárban a Vajaspánkó című mesekoncert és Finy Petra A csodálatos szemüveg című könyvének játékos bemutatója várja a családokat. Az Üllői úti könyvtárban Erőss Zsolt hegymászó élményeit és Berecz András népmesemondó történeteit, a Börzsöny utcai Könyvtárban Levente Péter előadóművész műsorát hallgathatják meg a látogatók, akik a Zenei Gyűjteményben a Népzenetárral ismerkedhetnek meg.

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban versmondó verseny várja az érdeklődőket, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban Ruttkai Évára és Latinovits Zoltánra emlékeznek a színésznő lányával, Gábor Júliával és férjével, Szigethy Gábor irodalom- és színháztörténésszel. A soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban régi mesterségeket mutatnak be, a velencei Városi Könyvtárban Balázs Ágnessel, a tokaji Városi Könyvtárban Lőrincz L. Lászlóval tartanak író-olvasó találkozót, a szombathelyi Oladi Általános Művelődési Központ Könyvtárában a Hangraforgó együttes kortárs költők megzenésített verseit adja elő.

Az idei rendezvények arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen szerepe van a könyvtáraknak a tanulási folyamatokban. A közönség előadásokat hallhat az egészségmegőrzésről, a passzív házak építéséről, a konyhai praktikákról, az energiatakarékosságról és a környezetvédelemről. A kisebbeket bábszínház, mesélés és kézműves foglalkozások is szórakoztatják.

Idén is kiemelt esemény a Könyves Vasárnap október 9-én, amikor a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal fogadnak minden korosztályt. Folytatódnak az elmúlt években elkezdett baba-, kölyök-, tini- és nagyi programok is.

A programsorozatot az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezik meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X