nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Klingon túravezetés egy ausztrál barlangrendszerben

A Sydney közelében húzódó Jenolan Barlangrendszer földön kívüli attrakciót kínál augusztus végétől az odasereglő turistáknak.

MTI | 2010. július 28.
|  

A Sydney közelében húzódó Jenolan Barlangrendszer földön kívüli attrakciót kínál augusztus végétől az odasereglő turistáknak: a nyolcnyelvű idegenvezetés mellett a Star Trek sci-fi-sorozatból ismerős klingon nyelven is meghallgathatják az ismertetést.

A Sydneytől 175 kilométerre nyugatra, a Blue Mountains mélyén húzódó barlangrendszer föld alatti termeit 40 kilométernyi járat köti össze, amely földalatti folyókat is érint és természetes boltíves folyosókon vezet át.

„A Jenolan Barlangokat a Star Trek univerzumban az Új Generáció-sorozat Ereklyék című epizódjában örökítették meg először, amelyben egy űrhajó a Jenolan nevet kapta” – magyarázták a klingoni kötődést a barlangrendszer üzemeltetői.

„Ez a kapcsolat nyer most új távlatot azzal, hogy a Jenolan Barlangokban a Star Trek harcos népének nyelvén folyó audio-vezetéssel is lehetővé válik a legnépszerűbb barlang bejárása” – hangsúlyozták a közleményben.
A klingon-túrák augusztus 22-én kezdődnek meg a leglátogatottabb, évi kétszázezer turistát fogadó Nettle Barlangban. Az audio idegenvezetés klingon nyelvű változatának elkészítésére két amerikai szakértő, Michale Roney jr. és Tracy Canfiled repült át júliusban a helyszínre.

„A barlangoknak és az időtlen természetnek is van egy fantasztikus vetülete, akárcsak a Star Treknek, ezért gondoltuk, hogy illik ide” –  fogalmazott Gordon Mills, a barlangrendszer idegenvezetője a mindeddig példátlan vállalkozásról.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X