nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kirúgták az éhségsztrájkolókat

Azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással szüntette meg kedden Nagy Balázs Péter (Nagy Navarro Balázs) és Szávuly Aranka munkaviszonyát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

MTI | 2011. december 28.
|  

Az MTVA az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az érintettek „több mint két hete tartó demonstrációjuk során folyamatosan provokálják a munkáltatót. Tudatosan jogszabályellenes magatartásukkal, tevékenységükkel megsértették a Médiatörvény és a Munka Törvénykönyve vonatkozó szabályait, politikai szerepvállalásukkal pedig semmibe vették a Közszolgálati Kódex előírását, mely szerint politikai ügyekben közéleti szereplést nem vállalhatnak, a nyilvánosság előtt véleményt nem nyilváníthatnak”.

A Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője által jegyzett közlemény a két MTVA-s dolgozóról szólva azt is megjegyzi, hogy ők tevékenységükkel azt juttatták kifejezésre, hogy „nem akarnak a közszolgálati médiában dolgozó munkavállalói közösséghez tartozni”, ezért – mint a szóvivő fogalmaz – „nem hagytak más lehetőséget a munkáltató számára”, mint hogy éljen a rendkívüli felmondás munkajogi eszközével.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) két alelnöke december 10-én kezdett éhségsztrájkba a közszolgálati televízió óbudai székháza előtt. Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka a tiltakozással azt követelte, hogy a Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökének kitakarási ügye miatt bocsássák el az ügyben felelősséggel tartozó vezetőket.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője korábban azt közölte: az éhségsztrájkolók demonstrációja magánterületen zajlik, a demonstrációt a hatályos jogszabályok szerint senki nem jelentette be, így arra senki nem is kaphatott engedélyt. Hozzátette: az akció semmilyen formájában nem felel meg a sztrájktörvényben foglaltaknak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 bibi 2011. december 28. 13:48

Hát, ha nem vettek ki szabadságot, akkor bizony.

Információ
X