nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kirúgták a jobbikost a cigány nemzetiségi iskolából

Egyebek mellett párthovatartozása miatt távolították el a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola történelemtanárát, Jakab Pétert, aki az elmúlt évi helyhatósági választáson a Jobbik színeiben önkormányzati képviselő lett a borsodi megyeszékhely közgyűlésében - mondta maga az érintett csütörtöki sajtótájékoztatóján a megyei munkaügyi bíróság határozatát ismertetve.

MTI | 2011. július 14.
|  

Jakab Péter emlékeztetett arra, hogy az iskola igazgatója az önkormányzati választásokat megelőzően közölte vele, hogy miután a Jobbik képviselőjelöltjeként indul az önkormányzati választáson, „politikai szerepvállalása miatt” távoznia kell az intézményből. Az önkormányzati képviselő közölte: a beszélgetésről hangfelvételt készített, amelyen az iskola igazgatója elmondja, hogy a tanár szakmai munkájával és személyiségével elégedett, politikai nézeteit azonban nem tudja elfogadni.
Ezt követően fordult jogorvoslati kérelemmel a munkaügyi bírósághoz, amely a napokban jogerős ítéletet hozott– tette hozzá.

A határozatot ismertetve elmondta: a bíró szerint a felvételen hallhatóak ellenére nem látja bizonyítottnak, hogy politikai okokból távolították el, szerinte ugyanis „úgy irányítottam a beszélgetést, hogy az igazgató kimondja azt, amit hallani akarok”.

Szólt arról is: a bíróság  megállapította, hogy megsértette a munkaszerződésébe foglalt – iskoláknál rendkívül ritka – titoktartási kötelezettséget akkor, amikor nyilvánosságra hozta azt, hogy az intézményt hány tanuló látogatja hivatalosan.  Annak ellenére gondolta ezt a bíró, hogy az intézmény az adófizetők pénzéből működik, másrészt az adat megtalálható az iskola internetes oldalán is – tette hozzá.

”Az igazságszolgáltatás szerint elfogadható magyarázat a kirúgásomra az az indok, hogy a cigányságban a Jobbik nevének említése félelmet kelt" – fogalmazott Jakab Péter.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
12 Pesta 2011. július 21. 15:57

@bm613: Ha félretennéd az előítéleteidet, akkor észrevennéd, hogy a felszólalásból épp az derül ki, hogy a cigányok politikai képviselői is ugyanolyan korruptak, mint a többi, akik elsikkasztják a közpénzeket és az EU-s támogatásokat. Két évtizede más sem megy ebben az országban. Ha szerinted "rasszizmus" ezt kimondani, mivel jelen esetben épp cigányok (is) érintettek, akkor váljék egészségedre.

Nem vagyok a pártrendszer, így egyik párt híve sem. A Jobbikban a választás előtt rendkívül bíztak az összes eddigi pártban csalódott vidéki emberek, a kilátástalan jövő előtt álló fiatalok, és lám, mi történt? Ahogy lenni szokott, mihelyt pozícióba kerültek jobbikék, őket is elöntötte a sok felkapaszkodott senkiházi sógor-koma-jóbarát, akik egy szalmaszálat sem tettek keresztbe érte.

Az ilyen rasszistázó szöveget meg mindvégig azok nyomatták, akiknek halvány lila segédfogalmuk nincs róla, hogy mi folyik az országban (sőt, nem is érdekli őket). A sok médiamunkás meg még adta is a tudatlan alá a lovat, és úgy fújták-fújják kórusban, nehogy a lényegre terelődjék a szó.

Tény, a jobbikos politikusok (tehát nem a Jobbik, az már kipukkadt lufi) szálkát jelentenek a velejükig korrupt nagypártok és holdudvaruk szemében, mert keményen belecsapnak a lecsóba - ebből az esetből is ez a keserű tanulság.

11 bm613 2011. július 18. 08:05

@skymiller: Uhh... nem volt könnyű, de meghallgattam ezt a rasszista uszító bűnözőt. Jobb helyeken nem volna már szabadlábon.

A kérdéseimre sem ti nem adtatok választ, sem ez a beszéd. Az ország szégyene, hogy ez a párt, amely ilyen alakokból áll, egyáltalán működhet.

10 Pesta 2011. július 16. 09:40

Gyerekek, itt a megoldás! Több ilyen „nemzetiségi iskola" kéne. Minden településre. Olyan tanárokkal, amilyet csak akarnak maguknak.

Ahogy skymiller írja, a zsigeri fröcsögők megnézhetnék a tényeket is. Vagy mehetnek vissza az indexre sorstársaikhoz.

9 doncsecz 2011. július 15. 06:49

@gull 1: Erre a válasz sokakban talán mindjárt provokáció lenne, de még elképzelhető, hogy bizonyítani akarta: "a Jobbik nem kíván kirekesztő lenni az integritást tanusító nemzeti kisebbségekkel szemben." Másik kérdés, hogy ez vajon csak jóhiszeműség volt-e nála.

8 gull 1 2011. július 14. 23:45

Bárkit bármilyen munkahelyről kirúgni csakis szakmai alapon szabad. Igazából az érdekelne, hogy miért jelentkezett abba az iskolába tanárnak.

7 bibi 2011. július 14. 22:18

Nem is baj.

Egy ember segített volna rajtuk, azt is elzavarták.

Tkp. bibliai történet, és mint ilyen szép.

Hallom, vagy 10000 (?) cigány érettségizettet akar Orbán.

Na, és ki tanítja őket?

Az SZDSZ vagy az LMP?

Hát arra várhatnak.

6 El Mexicano 2011. július 14. 20:27

@bm613: Ott a pont.

5 doncsecz 2011. július 14. 19:47

Én nem távolítottam volna el megfelelő magaviselettel és szakmai munkával a háta mögött, mégha jobbikos is (amelyet én sem pártolok). A bíró indoklása elég nagy sükebókaságnak tartom, ha valamit bizonyítani akarok ugyanis és erről felvételt csinálok, de nem vagyok benne biztos, hogy a bizonyítéknak számító dolgot az illető kimondja, akkor arra kell irányítanom. A rendőrségi titkos megfigyeléseknél pontosan ezt teszik a beépített emberek, hogy megpróbálok "kiprovokálni" a bizonyítékot. Abban az esetben szintén meg lehetne kérdőjelezni a bizonyítási eljárást. A tanárt csak akkor lehetett volna eltávolítani az állásából ha mondjuk "mocskos cigányozza" a tanulókat, vagy ehhez hasonlót használ, vagy ha mondjuk erőszakos propagandát folytat az iskola falain belül. Én tudok olyat mondani, hogy kőkemény fideszes, vagy épp (ős)kommunista propagandát szabályosan "mosták" a diákok agyát egy-egy tanintézményben.

Ez a tanár jobbikossága ellenére szemmel láthatóan elég normálisnak tűnik. Mert éppenséggel a mérsékeltnek a mérsékeltnek tartott pártok, mint a Fidesz némely tagjából is lehetne egy sor debil barmot felsorakoztatni.

4 skymiller 2011. július 14. 18:53

Bm613 és peripetia. Talán nem lenne teljesen haszontalan kicsit körülnézni a témában, mielőtt elkezdenétek fröcsögni.

Nézzétek meg ezt a videót, és aztán döntsétek el, volt-e értelme hozzászólásotoknak:

www.youtube.com/watch?v=Y5JwRIPXvio

3 peripetia 2011. július 14. 18:31

No, igen. Miért nem mondjuk ki, hogy a jobbik fasiszta, vagy ha jobban tetszik náci? Miért szégyellitek magatokat fasiszták? Vagy hitler óta muszáj bujdokolni? Mi van veletek nácik? Miért nem valljátok nbe, hogy gyilkolni akartok, mocskok?

2 földlakó 2011. július 14. 15:47

Folytatódik a Jobbik ellenes intézkedések sora. Kíváncsi lennék milyen sajtót kapna ez a hír ha fideszessel lenne kapcsolatba. Vajon akkor milyen ítélet született volna? Ez a magyar demokrácia!!!

1 bm613 2011. július 14. 15:45

Az a hiba, hogy nem rúgták ki abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy jobbikos. A legtöbb esetben persze én sem tartanám ezt megengedhetőnek, de itt egészen speciális munkakörről van szó. Mit gondolhatnak a gyerekek, ha a tanáruk egy olyan ember, akinek a pártja őket kollektíven bűnözőnek bélyegzi? Hogy nézhetnek fel egy ilyenre?

És miféle gerince lehet a fickónak? Ő hogy tud egyáltalán a tanítványai szemébe nézni, miután kijön a pártgyűlésről, ahol a konszolidáltabb eszmetársai csak táborba zárnák azokat a gyerekeket, a keményebbek viszont legszívesebben kiirtanák őket?

Információ
X