nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Királyi kommunikációs köztisztviselő

A brit királyi család nagyrészt Simon Lewisnak köszönheti hírnevének helyreállítását Diana hercegnő halála után. A tapasztalt szakember a jövőben a miniszterelnök, Gordon Brown csapatát erősíti majd – adta hírül a The Independent.

nyest.hu | 2009. június 17.
|  

A „királyi PR-guruként” emlegetett Lewis júliustól kerül új köztisztviselői pozíciójába, ahol a meglévő kommunikációs igazgatót, Michael Ellamot váltja majd. Emellett hivatalos szóvivőként is fog ténykedni.

A hírt Gordon Brown a hivatalban lévő kommunikációs igazgató is megerősítette. „Közvetlenül az én helyemre kerül” – nyilatkozta Michael Ellam.

Hogy miért a hirtelen csere? A májusi képviselői költségtérítési botránytól meggyengült Gordon Brownnak kipróbált, tapasztalt és hiteles emberre van szüksége, hogy hatalmon tudjon maradni, hiszen nemrégiben bejelentette: nem mond le. Simon Lewis pedig – a Buckingham-palota kommunikációs titkáraként – csodát tett a királyi családdal, amikor Diana hercegnő tragikus halála megrázta a brit közvéleményt.

Kérdéses, hogy ez a húzás sikeres lesz-e. A távozó Ellam népszerű és megbecsült tagja Brown stábjának, az újságíróknak tartott megbeszéléseken pedig nyílt és szókimondó (nem pedig agresszív). Személyét az újságírók is becsülik: határozottan nyilvánít véleményt, ha a média nem megfelelően számol be a történtekről.

Lewis kommunikációs stratégiája egyelőre ismeretlen, de minden bizonnyal számos nyelvi és retorikai eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy helyreállítsa a miniszterelnök megrépázott hírnevét. Elöljáróban azonban máris bírálta a Downing Street kommunikációját. Szerinte két gyengéje van: noha a köztisztviselők mindenáron megpróbálják védeni a kormányfőt, a politikai oldal túlságosan is a másik irányba ment el.

A kommunikációs igazgatói poszton történő nyári csere minden bizonnyal választ ad a kérdésre. Nem tudni, hogy Gordon Brown akkor hatalmon lesz-e még.

Információ
X