nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kedvenc könyvem – egy barátság története

Szereti a német irodalmat? Van kedvenc könyve, amit német szerző írt? Mesélje el miniesszében, mi volt Önre hatással, és nyerjen.

nyest.hu | 2010. április 30.
|  

Jó könyvet találni olyan, mint életre szóló barátságot kötni: akár jó, akár rossz a kedvünk, fellapozhatjuk, hogy találjunk benne valamit, ami reményt kel, felvidít, vagy éppen megnyugtat – mikor mire van szükség. Ezt az életre szóló barátságot szeretné feltérképezni a Goethe Intézet új pályázata, mely azt kéri, meséljék el, mi a kedvenc német könyvük, és miért.

A pályázatra a világ minden tájáról várják a jelentkezőket, és a díjak sem szerények: az első helyezett egy egyhetes szicíliai utazásnak örülhet, a második Goethe műveinek 20 kötetes első kiadását viheti haza 1840-ből, a harmadik díj pedig egy Apple iPad lesz. Egy további pályázó a „Bücher' magazin kétéves előfizetését kapja, míg a fiatalok és iskolai osztályok egyedi mozielőadást nyerhetnek. A legszebb írásokból ráadásul antológiát állítanak össze, ami ősszel jelenik meg a Hueber Verlag gondozásában.

Ahogy a Goethe Intézet honlapja írja: „egyedülállóan személyes és sokszínű gyűjtemény jön létre, amely túlmutat a bevett irodalmi kánonon, hitelesen és személyesen szól a kiválasztott könyvekkel való találkozásról és az irántuk érzett lelkesedésről, s ekképp ösztönzésül szolgálhat a majdani olvasóknak.”

A pályázók bármilyen könyvet választhatnak, ami eredetileg német nyelven íródott. A beküldési határidő 2010. augusztus 20. A „Kedvenc könyvem – egy barátság története” az előző évek sikeres pályázatai alapján jött létre: „A legszebb német szó” és „A legszebb első mondat” szerte a világon hatalmas érdeklődést váltott ki. A két pályázaton közel 22.000 ember vett részt 111 országból.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X