nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Év végi koncertdömping

A legnépszerűbb könnyűzenei előadók sorában mások mellett Demjén Ferenc, Horváth Charlie, a Muzsikás, a Magna Cum Laude, az Edda Művek, a Benkó Dixieland Band és a Quimby is fellép karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszterkor a fővárosban és környékén.

MTI | 2012. december 25.
|  

 Karácsonykor is több koncertet rendeznek Budapesten. December 26-án Szekeres Adrien a debreceni Kodály Filharmonikusok kíséretében lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, ugyanezen a napon Gerendás Péter a Syma csarnokban játszik, a Magashegyi Underground az A38-on ad lemezelőzetes koncertet, a Gödör karácsony keretében a Kaláka, Nyeső Mari és Tóth Viktor ad műsort, a Corvintetőn pedig Rewind Xmas címmel népszerű dj-k, Palotai, Cadik és MC Zeek játszanak.

Másnap tartják a Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertet az Arénában, itt Charlie, Balázs Fecó, Kökény Attila, Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Falusi Mariann és Radics Gigi is énekel. Szintén 27-én látható és hallható a Heaven Street Seven az A38-on, a Harcsa Veronika fémjelezte Bin-Jip a Trafóban, a Kowalsky meg a Vega a Barba Negra Music Clubban, a Supernem az Akvárium Klubban, az Ági és a Fiúk, a Satöbbi és A Kutya Vacsorája az új Gödör Klubban, az Akkezdet Phiai pedig a Corvintetőn.

December 28-án tartja karácsonyi koncertjét a népzenei produkciójával évtizedek óta elismerést kiváltó Muzsikás együttes a Művészetek Palotájában. Aznap Bonobo (Simon Green), a világhírű brit producer-dj az A38-on játszik, az idén új lemezzel jelentkezett Edda Művek az Arénában, az Irigy Hónaljmirigy a Symában, a Firkin a Barba Negrában, a Subscribe pedig az Akváriumban. A négy év után visszatérő sanzonzenekar, a Csókolom koncertje a Fáklya Klubban, ANEZ és az Anna & The Barbies fellépése a Gödörben, Sena koncerje a Trafóban, a Punnany Massif és a Brains koncertje a PeCsában, valamint a Török Ádám és a Mini dalaira készült tánctrilógia bemutatója a Gödöllői Művelődési Házban szintén december 28-án lesz.

December 29-én lesz Horváth Charlie 65. születésnapi koncertje az Arénában, mások mellett Tátrai Tibor közreműködésével, és születésnapját ünnepli (a tizediket) ezen a napon az Anti Fitness Club is a Barba Negrában. Hagyományos óévbúcsúztatóját tartja a Csík Zenekar a Symában Presser Gábor és Hobo vendégeskedésével, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hooligans és a Blind Myself a PeCsában, a Vad Fruttik az Akváriumban, a Napra az A38-on, az Amber Smith és a colorStar a Gödörben, az Óriás a Corvintetőn lép fel. Két dzsesszcsemegét is kínál ez a szombati nap: Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla zongoraestjét a Müpában, illetve az idén 55 éves Benkó Dixieland Band estjét a Budapest Kongresszusi Központban.

December 30-án tartja szokásos évvégi nagy koncertjét Demjén Ferenc a Sportarénában, itt a sztárvendég Szörényi Levente lesz. Az idén ötéves Budapest Bár a Nouvelle Vague-ból ismert francia énekesnővel, Mélanie Painnel kiegészülve dupla koncertet ad a Müpában, a népszerű funk-rock csapat, a Magna Cum Laude a Syma csarnokban lép fel, a nemrég új lemezzel (Szentimentálé) jelentkezett pécsi 30Y az A38-on, a kemény zenét játszó Pokolgép a Barba Negrában szerepel, a SoulClap Budapest és a The Qualitons a Trafóban szórakoztatja a közönséget, a berlini techno duó, a Pan-Pot (Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix) pedig az Akváriumban szórakoztatja a közönséget. Előszilvesztert tartanak a Mika Tivadar Mulatóban is az örmény geg-tánc-punk duó, a Wattican Punk Ballet koncertjével.

Mások mellett a Quimby, az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor, a Budapest Klezmer Band, valamint az Irie Maffia is fellép szilveszterkor a fővárosban. Az Amadinda és Presser Gábor„ ...neked zörög a dob, neked énekelek...” címmel ad közös műsort a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben december 31-én 22 óra 45 perctől, közreműködik a Szent Efrém Férfikar. Az Irie Maffia két debreceni testvérzenekarral, a Skafunderz-szel és a Vibekillazzal a Barba Negrában csap szilveszteri bulit, a Besh o droM és az ef Zámbó Happy Dead Band a Gödörben, a Jambalaya, a Quimby és az Intim Torna Illegál pedig a Millenáris Teátrumban mulattatja az érdeklődőket.

Szintén szilveszterkor a Syma csarnokban, az A38-on, az Akváriumban és az Instantban is lesz nagyszabású dj-party, a Corvintetőn a szokásoknak megfelelően Tesco Disco lesz, amelyen az este és az éjszaka folyamán a Hangmás, a Neo, Naga, Kühl, Coyote és Isu is játszik. A dzsesszrajongók a Budapest Jazz Clubban a Harcsa Veronika & Gyémámt Bálint Duóval, a Szakcsi Lakatos Béla Trióval, valamint az Elsa Valle y sos Hermanos elnevezésű formációval búcsúztathatják az óévet.

Január elsején a Budapest Klezmer Band sztárvendégekkel, Falusi Mariannal és Dunai Tamással köszönti az újévet 20 órától, a Gödörben a Kampec Dolores és a Korai Öröm zenél.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X