nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jogsegély becsapott nyelviskolai diákoknak

A csaló nyelviskolák ellen, úgy tűnik, esélytelenek a bíróságon a becsapott hallgatók, ezért a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete jogsegélyszolgálatot indított, hogy támogatást adjon a kiszolgáltatott diákoknak - írta a Népszabadság.

MTI | 2010. december 29.
|  

A lap szerdai számában Sipos Júlia, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének főtitkára azt mondta: tömegével érkeznek hozzájuk a panaszok az ügyfeleiket becsapó nyelviskolákról. Ugyanakkor megjegyezte: több száz nyelviskola van a piacon, de gond mindössze néhánnyal van.

A leendő tanulóknak érdemes már a szerződéskötéskor résen lenniük, ugyanis a csaló nyelviskolák megtévesztő eljárásainak több közös vonása van - tanácsolja a szakember.

A főtitkár ilyennek tartja, hogy jellemző módon, ügynökökön keresztül értékesítik a tanfolyamokat. Az ügynökök lehengerlő stílusban, gondolkodásra időt sem hagyva igyekeznek meggyőzni az érintetteket. Nem csupán hiányosan tájékoztatják az érdeklődőket a tanfolyam lényegéről, de a legtöbb esetben az érintetteket félretájékoztatják, áttekinthetetlen, szabad szemmel rosszul látható apró betűs kiegészítésekkel ellátott „szerződést” íratnak alá. Az aláírást azonnal előlegfizetés követi, amellyel a rászedett „azonnali és visszavonhatatlan” megrendelést adott a nyelviskolának, így vissza már nem léphet, és hónapokon keresztül jönnek a több tízezres számlák, akármi történjék is.

Sipos Júlia néhány példát is ismertetett ilyen esetekre, például, amikor egy özvegyen maradt feleséget köteleztek a szerencsétlenül járt férje által el sem kezdett tanfolyam teljes árának kifizetésére; vagy amikor, valaki haladó nyelvtanfolyamra szeretett volna járni, és az első órán kiderült, hogy a kezdők közé ültették, mégis ki kellett fizetnie a teljes 224 ezer forintos tanfolyami díjat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X