nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Jobban szeretem, ha apu olvas”

A Silentnight brit matrackészítő vállalat által készített felmérés szerint a gyerekek jobban szeretik, ha az esti mesét az édesapjuk olvassa fel nekik: egyrészt, mert jópofább, másrészt, mert a gyerekek ízléséhez jobban illő mesét választ – írta a The Independent.

nyest.hu | 2009. június 24.
|  

A megkérdezett brit gyerekek 76%-a jobban élvezi az édesapja által felolvasott esti meséket. Az édesapák ugyanis tréfásabban, a szöveghez kevésbé ragaszkodva adják elő a meséket, míg az édesanyák jobban kötődnek a leírottakhoz, emellett pedig szabályokhoz kötik a mesélést Ráadásul az anyukák 85%-a csak olyan mesét olvas fel a gyerekeinek, amit ő maga is szeret.

Még így is dicséretes azonban, hogy egyáltalán felolvasnak, mivel ez nem feltétlenül jellemző a brit szülőkre. Ennek Amanda Jones, a Silentnight ügyvezetője is hangot adott: „megdöbbentően sok szülő nem olvas mesét a gyerekének” – nyilatkozta.

A gyerekek és a szülők természetesen egészen más könyveket szeretnek: a szülők inkább az örökzöld klasszikusokra (pl. a Narnia Krónikáira vagy az Alice Csodaországban-ra esküsznek), a kicsik inkább a kortárs meséket preferálják.

Információ
X