nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Internetre pazarolt évek

Az amerikai családok egyre kevesebb időt töltenek együtt, az étkezéseket és a tévézést is beleértve. A tendencia egybeesik az internet és a közösségi hálózatok terjedő használatával, bár egy hétfőn közzétett tanulmány nem kizárólag az utóbbiakat hibáztatja.

MTI/AP | 2009. június 17.
|  

A Dél-karolinai Egyetemen működő Annenberg Központ a Digitális Jövőért kutatói szerint a tavaly elvégzett felmérésben részt vevő amerikaiak 28 százaléka állította, hogy kevesebb időt tölt családtagjaival. Ez a szám 2006-ban még 11 százalék volt. Ugyanakkor azt nem mondták, hogy a barátaikkal is kevesebb időt töltenének.
Michael Gilbert, a központ munkatársa kifejtette, hogy időközben jelentősen emelkedett az olyan közösségi hálózatok látogatottsága, mint a Facebook, a Twitter vagy a MySpace. Az ötéves Facebook aktív felhasználóinak száma például a tavaly augusztusi 100 millióról mostanra 200 millióra növekedett. Kiemelte, hogy az internet többnyire egyéni műfaj a televíziózással szemben, ahol összegyűlhetnek a családtagok.
Egyre több ember aggódik ugyanakkor amiatt, hogy a gyerekek és a kamaszok milyen sok időt töltenek a számítógép előtt.
Gilbert szerint nagyon fontos lenne az internet korában is, hogy a családtagok minél több időt töltsenek el egymás társaságában. Az évtized első felében a családok még átlagosan havi 26 óra együtt töltött időről számoltak be, 2008-ra ez a szám harminc százalékkal, havi 18 órára csökkent.
A felmérésben 2030, véletlenszerűen, reprezentatív minta alapján kiválasztott, tizenkét évesnél idősebb amerikai vett részt 2008 áprilisa és júniusa között.

Címkék: Média, Tech, Web
Információ
X