nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Bing még messze lemarad riválisai mögött

Egyelőre messze lemarad riválisai mögött a Microsoft által kifejlesztett és agyonreklámozott keresőmotor, a Bing, amely még mindig a harmadik a Google és a Yahoo mögött.

MTI | 2009. július 17.
|  

A Microsoft igen nagy összeget, 100 millió dollárt költött a Bing marketingkampányára. Szinte mindenhonnan az új keresőmotorról szóló reklámok és informatikai hírek folytak, azonban úgy tűnik: mindhiába. A ComScore Inc. elemzése szerint a Microsoft által kifejlesztett új kereső honlap az Egyesült Államokban mért keresések 8,4 százalékát tette ki júniusban. Ez mindössze 0,4 százalékos növekedést jelent a májusi adatokhoz képest – olvasható a Yahoo-n.

A Microsoft egészen apró előrelépése a Yahoo kárára történt, ugyanis a Google továbbra is a keresések 65 százalékát mondhatja magáénak, viszont a Yahoo, amely most 19,6 százalékon áll, éppen annyit vesztett, amennyit a Bing nyert.

A Google töretlen dominanciája azt is jelenti, hogy még mindig nagyot hasít a keresési reklámpiacból is.

A Microsoft már évek óta próbál felzárkózni a Google mellé. Először a hatalmas kudarcot vallott Live Search keresővel, a Bing előző verziójával, később pedig azzal a meghiúsult üzleti manőverrel, amellyel a Yahoo-t akarta felvásárolni. A redmondi cég májusban ismét nekirugaszkodott a terv megvalósításának a Binggel, amely állítólag abban a tekintetben jobb riválisainál, hogy szakszerűbb találatokat képes hozni az utazás, a vásárlás vagy az egészségügy terén.

Az elemzők szerint azonban a júniusi keresési felhasználásról szóló eredmények egész egyszerűen szánalmasak. Douglas Anmuth, a Barclay Capital elemzője például 10 és 11 százalék közötti eredményre számított. „Nem igazán mondhatjuk a Bingről, hogy futótűzként terjedt volna el” – jegyezte meg Benjamin Schachter, a Broadpoint AmTech cég elemzője a Microsoft részvényeseinek írt feljegyzésében. – „Eléggé nyilvánvalónak tűnik, hogy a kezdeti érdeklődést csak a kíváncsiság vezérelte, és nem az, hogy a Bing alapvetően jobb találatokat hozott volna riválisainál” – tette hozzá.

Címkék: Média, Tech, Keresőmotor, Web
Információ
X