nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Japánórák ingyen

Ha ingyen lenne a nyelvóra, szívesen tanulna? Ma már egyre gyakoribb, hogy egyes államok ingyenes nyelvórákkal serkentik a nyelvtanulási kedvet.

nyest.hu | 2010. március 17.
|  

Sok olyan külföldi él Japánban, aki nem tudja megengedni magának, hogy gyermekét drága, nemzetközi iskolába járassa. Az állami iskolában viszont nehezen boldogulnának a csemeték, hiszen japánul többségük egyáltalán nem tud. Nekik segítségül döntött úgy az állam, hogy ingyen nyelvórákat biztosít szerte az országban.

Az akcióra nonprofit és profitorientált cégek egyaránt jelentkezhettek: közülük került ki az a 39 intézet, amely 20 millió jent kap évente az államtól a projekt megvalósítására. Így összesen 42 csoportban indulhat el idén az ingyenes nyelvoktatás – számol be a The Mainichi Daily News.

Ez a kezdeményezés csak egy része volt annak az intézkedéscsomagnak, amellyel a japán vezetés a gazdasági válság sújtotta családokat próbálja megsegíteni. A mostani akciónak köszönhetően a felkelő nap országában élő külföldiek – akik között nagy számban vannak japán ősökkel rendelkező brazilok – már könnyebben küldhetik majd az alacsonyabb tandíjú állami iskolákba gyerekeiket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X