nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Indonézia tárt karokkal várja az amerikai békehadtestet

Önkéntes amerikai angoltanárok kelnek útra a szigetcsoport kormányának meghívására.

nyest.hu | 2009. november 18.
|  

John F. Kennedy elnöksége alatt egyszer már működött amerikai békehadtest indonéz földön 1961 és 1963 között. Most viszont – hála a két elnök novemberi találkozójának – megállapodás született a békehadtest-program újraalapításáról. „Megtiszteltetés számunkra, hogy Indonézia vendégül látja a békehadtest következő generációját. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy indonézek és amerikaiak együtt dolgozzanak az oktatási programokon, és segít, hogy a két kultúra tagjai jobban megértsék egymást” – idézte az Antara News a békehadtest igazgatójának, Aaron S. Williamsnek a szavait.

A békehadtestet egyébként 1961-ben alapította az USA kormánya. A szervezet önkénteseket küld külföldre, elsősorban a fejlődő országokba, hogy elősegítse a nemzetek közötti béke és barátság kialakulását. A szakképzett önkéntesek a legkülönfélébb területen nyújtanak támogatást a helyieknek, ilyen például a mezőgazdaság, az oktatás, az egészségügy, a háztartási ismeretek vagy a helyi közösségi munka. A szervezet célja ezen túl, hogy képviselje az Egyesült Államok politikáját, és megismertesse az amerikai kultúrát más népekkel. Jelenleg 7500 önkéntes dolgozik a világ mintegy 75 országában.

Indonézia elsősorban középiskolai angoltanárokat vár, akiknek első csoportja 2010 közepéig fog megérkezni. „Azon kívül, hogy a régen várt angoltanárok szakmai hozzáértést tudnak tanítani, az önkéntesek és vendéglátóik között szövődő kapcsolatok segítenek majd elmélyíteni a két nemzet közötti megértést és kommunikációt is ” – fogalmazott az amerikai nagykövet, aki maga is volt egykor önkéntes Líbiában.

Információ
X