nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hol olvasnak a legtöbbet?

Ön egy héten körülbelül mennyi időt tölt olvasással? – Egy nemzetközi felmérés adatai szerint a magyarok átlagosan heti 6 óra 48 percet olvasnak. De ki vezeti a listát?

nyest.hu | 2014. március 5.
|  

Egy nemzetközi felmérés szerint Indiában töltik a legtöbb időt olvasással az emberek, fejenként hetente átlagosan 10 óra 42 percet. A harmincas lista alján Korea szerepel, ahol a felmérés szerint kevesebb mint harmadennyi időt töltenek olvasással az emberek: átlagosan 3 órát és 6 percet. A felmérés adatait a Mental floss közölte, az Amazing Maps pedig a Twitteren közölt egy összesítő térképet is.

Magyarország a lista 10. helyén áll a a maga 6 óra 48 perces olvasási idejével. A közép-európai régió országai közül a legelőkelőbb helyen Csehország szerepel egy főre jutó heti átlag 7 óra 24 percnyi olvasással; ezzel hatodik a listán. Németország azonban például csak a huszonkettedik az 5 óra 42 perces heti olvasási idejével. A sereghajtók között szerepel Japán (4 óra 6 perc), Tajvan (5 óra) és Brazília (5 óra 12 perc) is. Az európai országok sereghajtója pedig az Egyesült Királyság – heti átlag 5 óra 18 perces olvasási idővel.

Ki mennyit olvas?
Ki mennyit olvas?
(Forrás: Amazing Maps)

A felmérésben nem csak az olvasási időre, de egyéb kultúrafogyasztási szokásokra is kíváncsiak voltak. Így megtaláljuk a rádióhallgatás, a tévénézés és a számítógép- és internethasználat heti átlagos idejét az országokban. Magyarországon egy ember heti átlag 15 óra 6 percet tölt tévézéssel, 12 óra 6 percet rádiózással és 10 óra 54 percet internetezéssel/számítógépezéssel. Ezzel nemzetközi összehasonlításban a tévénézés tekintetében a huszadik helyen, a rádiózásban a nyolcadik, internetezés/számítógépezés szempontjából pedig az előkelő negyedik helyen állunk.

Forrás

Which Country Reads the Most?

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X