nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hihetetlen sebességben az internetes konzultáció

Nagyon pörög Deutsch Tamás internetes konzultációja.

MTI/nyest.hu | 2015. április 11.
|  

Mint arról az MTI beszámolt, „az informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát tartottak az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció szakmai megbeszéléseinek elemeként”.

Mint írták, a találkozón a Nemzeti Pedagógus Kar, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete, a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, a Diákújságírók Országos Egyesülete, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Infotér Egyesület képviselői vettek részt.

A közlemény szerint a rendezvény legfontosabb kérdései a köznevelési intézmények számítástechnikai eszközellátottsága, a digitális tananyagok szerepének növelése, a tanárok informatikai képzettsége és a köznevelés tantárgyainak oktatása során alkalmazható informatikai eszközök és módszerek voltak.

Jelezték: Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője a szakmai egyeztetésen megerősítette, hogy a konzultáció kérdései között a digitális kompetenciák, valamint az informatika és az oktatás kapcsolata kiemelten szerepel majd, hiszen a beérkezett 2770 kérdésjavaslat jelentős hányada vonatkozott az informatikai képzettség növelésének fontosságára.

Mint írták, a szakmai szervezetek képviselői arra hívták fel a figyelmet, hogy a tanulók jelentős része nem vagy nem helyesen használja az internettel kapcsolatos ismereteit, a tanároknak pedig informatikai képzésre volna szükségük, valamint annak bemutatására, miként használhatják az oktatásban a modern információtechnológiai eszközöket.

A közlemény szerint a következő hetekben további egyeztetéseket tartanak a jövő magyar internetéről különböző szakmai szervezetekkel és piaci szereplőkkel, valamint május 8-án Deutsch Tamás a 22. országos ifjúsági sajtófesztiválon diákújságíróknak válaszol majd az InternetKonnal kapcsolatos kérdésekre.

A mozgalmas eseményről egy három éve íródott cikkünk jutott az eszünkbe. Ebben (A jövő: digitális analfabetizmus?) a szerzők (akik  maguk is informatikatanárok) egészen konkrét dolgokat fogalmaztak meg az informatikaoktatással kapcsolatban – érdemes beleolvasni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X