nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hegedűs a háztetőn - jeltolmácsolással

Rendhagyó Hegedűs a háztetőn-előadást tart szerda este a Vígszínház: Henger Krisztina jeltolmács segítségével ezúttal siketek és nagyothallók is élvezhetik a világhírű musicalt - tájékoztatta a teátrum kedden az MTI-t.

MTI | 2010. október 27.
|  

Az élmény különlegességét fokozza, hogy zenés darabról van szó, így a jeltolmács adott keretek között ritmusosan "jeleli" a zenés részeket is, az előadás mozgalmassága és látványossága pedig további vizuális élményhez juttatja a siket nézőket - írták a közleményben, kiemelve, hogy a Vígszínház a társadalmi felelősségvállalás terén kíván példát mutatni az egyedülálló kulturális és esélyegyenlőségi kezdeményezéssel.

A szerda esti előadás előtt - amely a 90 decibel Projekt és a Jelnyelvi Tolmácsok Országos Szövetsége közreműködésével jött létre - Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének korábbi ügyvezető igazgatója maga is jelbeszéddel köszönti a közönséget.

A nagy szereplőgárdával, kórussal, tánc- és zenekarral márciusban színre vitt, a másságról és az elfogadásról szóló előadást kettős szereposztásban játssza a Vígszínház. A Sólem Áléchem novellafüzére alapján íródott musicalben Tevje tejesember szerepét Hegedűs D. Géza, illetve Reviczky Gábor, míg feleségét, Goldét Halász Judit, illetve Igó Éva alakítja. Cejtel szerepében Láng Annamária, Hódelként Kovács Patrícia, Chavaként Bata Éva tűnik fel a színpadon; Sprincét Ruzsik Katalin, Bjelkét Andrádi Zsanett játssza, Hegedűs Barbara pedig felváltva mindkét szerepben látható.

Kútvölgyi Erzsébet és Pap Vera Jente szerepén osztozik; Lázár Wolfot Borbiczki Ferenc és Fesztbaum Béla, míg Mótel Kamzojlt Józan László és Szemenyei János kelti életre. A további szerepeket többek között Venczel Vera, Rajhona Ádám, Pápai Erika, valamint Harkányi Endre alakítja.

Az előadás díszletét Khell Csörsz, a jelmezeket Füzér Anni tervezte, a koreográfus Duda Éva, a zenekart Silló István, illetve Rácz Márton vezényli.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X