nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hatszor gyorsabb lesz az internet

A Telenor Magyarország hálózatfejlesztése révén Budapesten és környékén 637 bázisállomás átállításával elérhetővé vált a másodpercenként 42 megabit - a korábbi átlagnál hatszor gyorsabb sebességű - elvi maximális letöltési internetkapcsolat.

MTI | 2011. augusztus 31.
|  

Christopher Laska, a cég vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón mondta el, a hálózat országos kiépítése a Dunántúlon folytatódik, s az összesen mintegy 6.000 állomás cseréjével járó munkálatok befejezését követően minden olyan városban elérhető lesz ez a névleges maximális letöltési sebesség, ahol harmadik generációs (3G) hálózat van.

A hálózat fizikai cseréje az idén januárban kezdődött, míg az eszközök szállítására vonatkozó szerződést tavaly nyáron kötötte a Telenor a kínai ZTE-vel. A szerződés listaáron 200 millió euró értékű, de a nemzetközi tapasztalatok szerint az új eszközökből 20-80 százalékos kedvezményt is ad a szállító.

A fejlesztés során az állomások kapacitása is megkétszereződik: a továbbiakban több ügyfél egyidejű, jobb minőségű és stabilabb kiszolgálására lesznek alkalmasak. A hálózat 500 új bázisállomással bővül, amelyek hozzájárulnak a beltéri lefedettség javulásához is.

A vezérigazgató elmondta, a Telenor az idén nemcsak hálózatát fejleszti, hanem teljes üzlethálózatát is átalakítja. A teljes értékesítési, 230 üzletet érintő, partnerek és beszállítók támogatásával végzett fejlesztés során a legújabb digitális megoldásokat alkalmazzák: a termékfalaknál például kipróbálhatók és összehasonlíthatók lesznek a bekapcsolt készülékek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X