nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hatnyelvű borászati szótár jelent meg

Hatnyelvű szőlészeti és borászati szótár jelent meg a Mezőgazda Kiadó gondozásában.

MTI | 2011. október 25.
|  

A hiánypótló kiadvány ötezernél több szócikket tartalmaz magyar, angol, francia, német, olasz és orosz nyelven. Az ábécé szerint sorba rendezett magyar szakkifejezések a szőlészet és borászat különböző területeinek – a többi között a szőlőnövény biológiája, morfológiája, biokémiája, termesztéstechnológiája, technikai eszközei, művelési módjai, a borászati technológia, kémia és mikrobiológia – szavait ölelik fel. Az érdeklődők a szőlőbetegségek és -kártevők latin nevét is megtalálhatják.

A szócikkeket sorszámmal látták el, ezek segítségével az egyes nyelvek szakszavai is kikereshetők. A kötet így angol-magyar, francia-magyar, német-magyar, olasz-magyar, orosz-magyar szótárként is használható – olvasható a kiadó honlapján.

A kötet szerzői amellett, hogy a téma avatott ismerői, hosszú időt töltöttek az egyes nyelvterületeken. A szakterület meghatározó nyelvein összegyűjtött legfontosabb szakszavak- és kifejezések a szakma képviselőinek és minden érdeklődőnek segítséget nyújthatnak.

A könyv az Agrármarketing Centrum (AMC) a „magyar borkultúrát, borászokat, borokat népszerűsítő helyi kisprojektek” elnevezésű pályázatának keretében, a vidékfejlesztési miniszter jóváhagyása alapján valósult meg – közölte a mű megjelenését támogató AMC hétfőn az MTI-vel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X