nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Határon túli magyar pedagógusoknak tart továbbképzést a Nemzeti Tankönyvkiadó

Határon túli magyar pedagógusok számára tart továbbképzést július 11-15. között a Nemzeti Tankönyvkiadó, az akkreditált programban harmincan vehetnek részt.

MTI | 2011. június 19.
|  

A tankönyvkiadó az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Külhoni Magyarok Osztálya a Balassi Intézet közreműködésével 2011 nyarán magyarországi akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget határon túli magyar pedagógusok számára. A képzésre kizárólag olyan magyar pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában vagy Ukrajnában van az állandó lakóhelyük.

A program legfőbb céljai közé tartozik, hogy elméleti hátterével, pedagógiai törekvéseivel, módszer- és eljáráskészletével – a nemzetközi és hazai tudományos kutatásokkal összhangban – hatékony és újszerű válaszokat adjon az irodalomtanítás és irodalomtanulás XXI. századi kihívásaira.

Az ötnapos képzésen a kritikai gondolkodás fejlesztését, az interaktív és reflektív tanulást, a tanulássegítést, a befogadás központú irodalomolvasási stratégiákat helyezik a középpontba.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X