nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hatalmas siker a pápa új könyve

Eladási rekordot döntenek Olaszországban a katolikus könyvek - állítja a L'Espresso című hetilap, mely felmérést végzett az egyházi kiadók sikeréről.

MTI | 2011. április 26.
|  

A Firenze-Parma autósztráda üzleteiben többen veszik XVI. Benedek legutolsó könyvét, mint a detektívregényeket – írta a lap, mely szerint a pápa Jézusról szóló könyve az olasz szupermarketek könyvlistáit is vezeti.

Az egyházfő három könyve található a 2010-2011 olasz eladási listák élén, de hasonló sikert aratnak a bíborosok kötetei és a nem egyházi szerzők vallásos témájú művei is. Carlo Maria Martini bíboros, volt milánói érsek tavaly karácsonyi könyve egy millió példányban kelt el. Évente négyezerötszáz új címmel jelentkezik az olasz könyvpiacnak már tizenhárom százalékát uraló katolikus könyvkiadás. Az olasz katolikus kiadók és könyvesboltok uniójának (Uelci) adatait idézve a L'Espresso azt állítja, hogy az elbeszélő irodalom után a katolikus tartalmú könyvekből jelenik meg a legtöbb, évi 260 millió eurós bevétellel.

A siker ellenére ezek a könyvek nem szerepelnek a hivatalos eladási listákon, és majdnem kizárólag a négyszáz itáliai katolikus könyvesboltban kaphatók – vagy az autósztrádán. A katolikus kiadók még a Torinói Könyvfesztiválon sem szoktak kiállítani. A hetilap szerint a háttérben a konkurenciától tartó nem egyházi kiadók állnak. A legnagyobbnak számító Mondadori következő öt könyve mind vallásos témájú lesz. Hiszen már az ateisták is a vallásról írnak: például Piergiorgio Odifreddi matematikus, aki könyveiben az egyház tanításait cáfolja számokkal – jegyezte meg a L'Espresso.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X