nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Három új műsor az erdélyi tévében

Három új, Székelyföldről szóló műsor látható az Erdélyi Magyar Televízióban. A Székelyföld, az Aktuális és a Hargita Magazin című műsorok célja Hargita, Kovászna és Maros megye közéletének bemutatása.

MTI | 2012. március 12.
|  

Sipos Betti főszerkesztő, az először csütörtökön látható Aktuális című műsor vezetője az MTI-nek elmondta: céljuk az, hogy a műsorban mindhárom erdélyi magyar politikai mozgalom képviselőit megszólaltassák. Az első, bevezető adásban a három székelyföldi megye egy-egy politikusával az együttműködés lehetőségeit tekintik át. Mivel az Aktuális vendégei nemcsak politikusok, hanem művészek, közéleti személyiségek is, az első adásban az egyik kereskedelmi televízió zenei tehetségkutató műsorában feltűnt Hargita megyei Baricz Gergőt is kérdezi a műsorvezető.

A fél órás heti politikai hírháttér műsor mellett két, szintén félórás heti magazinműsor már február vége óta látható az Erdélyi Magyar Televízióban.

Forró Gyöngyvér szerkesztésében és műsorvezetésével a Hargita Magazin szerdánként a megyei eseményekről számol be. A hétről hétre csütörtökön jelentkező Székelyföld magazin pedig mindhárom megye, Hargita, Kovászna és Maros magyar vonatkozású történéseit dolgozza fel. A műsort Bocskor-Salló Lilla vezeti. Mindkét magazinműsor alapvetően olyan témákat, problémákat mutat be, amelyek inkább pozitívak, javítják a közhangulatot – tette hozzá Sipos Betti.

Szepessy Előd, az Erdélyi Magyar Televízió ügyvezető igazgatója az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a marosvásárhelyi központtal működő televízióban látható három új műsor Hargita Megye Tanácsával és egy csíkszeredai stúdióval együttműködésben készül Csíkszeredában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X