nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Keresik 2013 legszínesebb szavát
Hangos-beszédes játékok a szabadban

A Fővárosi Beszédjavító Intézet és a Színes Város Csoport közös kampány keretében kívánja felhívni nyelvünk színességére a figyelmet, így meghirdeti a tavalyi sikereken felbuzdulva „A legszínesebb magyar szó 2013” című pályázatát.

nyest.hu | 2013. április 18.
|  

A pályázat keretében várják a nyelvbarátok által legszínesebbnek tartott magyar szavak – az Erzsébet téren található – köztéri üzenőfalon való megjelenítéséről készült fotókat – magyarázza Flór Péter, a színes város csoport főtitkára. A részletes pályázati kiírást a Színes Város Csoport honlapján találják meg az érdeklődők.

A kampány megnyitásaként 2013. április 18-án 11-kor az Erzsébet téri köztéri üzenőfalnál óvodás gyermekek részvételével „hangos-beszédes” nyelvi játékokat játszottak. Céljuk az volt, hogy megállítsák az anyanyelvük iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket. A Fővárosi Beszédjavító Intézet a magyar nyelv és beszéd ügyének több mint egy évszázada az egyik legelkötelezettebb híve, gyakorlatában a gyermeki nyelv fejlesztése, a szép, választékos beszéd kialakítása kiemelten fontos. Ezt a gyakorlatot viszik ki most az utcára egy bemutató keretében.

A nyitóeseményt követő három héten keresztül ugyanezen a helyszínen – az Erzsébet téri üzenőfalnál – csütörtökönként 16 órától a beszédtechnika alapjait felvillantó utcai nyitott órákat tartanak a Beszédjavító Intézet kollégáinak vezetésével, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X