nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az ösztöndíjjal együtt vállalták romaságukat is
Hallgatóknak osztott ösztöndíjat a Roma Oktatási Alap

167 roma egyetemista és főiskolás vehette át november 4-én a Roma Oktatási Alap (ROA) ösztöndíját Budapesten.

Edupress | 2011. november 7.
|  

A romák oktatása terén legtöbb nemzetközi tapasztalattal bíró szervezet a roma fiatalok számára nyújtott ösztöndíjrendszerrel próbálja kiegyenlíteni az oktatási rendszer egyenlőtlenségeit.

Az idén 228 fiatal pályázott; a nyertes 167 diák a felsőoktatás számtalan szegmensét képviseli. A diákok között logisztikai menedzserek, jogászok, kriminológusok éppúgy megtalálhatóak, mint tanárok, katonák vagy orvosok.

Amint azt Szira Judit, a ROA vezetője a díjátadó ünnepségen elmondta: az idei év azért is különleges, mert a pályázók mind beleegyeztek, hogy nyilvánosan vállalják cigányságukat, és romaként jelenjenek meg többek között a szervezet honlapján.

A rendezvényen felszólalt Kótai Mihály kilencszeres ökölvívó világbajnok, aki jelenleg a Semmelweis Orvostudományi Egyetem elsőéves hallgatója. A rakamazi cigánytelepről származó sportoló-egyetemista életében először beszélt nagyszámú roma fiatal előtt arról, hogyan motiválhat valakit a cigánysága. Persze egy budai felső-középosztálybeli fiú könnyebben indult volna. De épp a származás az, ami meggyorsíthatja a dolgokat, ami erőt adhat. Ha van egy álmod, ha képes vagy megdolgozni érte, mint én tettem, bármit elérhetsz - mondta Kótai Mihály diáktársainak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X