nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyónás (telefon)gombnyomásra

Tárcsázzon, és... gyónjon! Egy franciaországi szolgáltatás lehetővé teszi, hogy telefonon intézzék gyónásukat a hívők. A püspöki kar tiltakozik.

MTI | 2010. március 3.
|  

Telefongombnyomásra is lehet gyónni Franciaországban, ami nem tetszik a francia katolikus püspöki karnak. „Üdvözöljük. Amennyiben gyónási tanácsra van szüksége, kérjük, nyomja meg az egyes gombot. Gyónás: kettes gomb. Példagyónások hallgatása: hármas gomb” – így szól az automata, ha valaki felhívja a fizetős vonalat, amelynek percdíja 34 eurocent (91 forint). A műhang paphoz küldi a gyónni vágyót, ha annak főbenjáró a bűne, mivel a vonal feloldozást nem nyújt – közli, hogy azt csakis pap adhat.

A szolgáltatást kisebb bűnök bevallásához tervezte a szolgáltató. Februárban indult az egész program, és már az első héten vagy háromszázan telefonáltak.

A püspöki kar nyilatkozatban figyelmeztetett arra, hogy a gyónásvonalat nem hagyta jóvá. A telefon használatát ilyen célra ugyanakkor nem zárja ki a testület a mozgásukban korlátozottak esetében, de elfogadhatatlannak tartja a zavarkeltést a gyónás szentsége körül.

A vállalkozás egyébként bevételének egy részét jótékony célra adományozza.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X