nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Génolvasás olcsóbban

Génkiolvasó szoftver fejlesztésére és globális piacra vitelére 400 millió forintot kapott az Omixon Biocomputing Kft. az Euroventures kockázati tőkebefektetőtől és két magánbefektetőtől.

MTI | 2012. június 1.
|  

Az Euroventures csütörtöki közleménye szerint a befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé.

Néhány éve félmillió dollárba is kerülhetett egy olyan, nagy átvitelű génkiolvasó készülék, amely képes kiolvasni az emberi DNS-ben rejlő 3 milliárd bázispárt. Az Omixon a befektetés segítségével új megoldással lép piacra, amely már az új, olcsóbb technológiát segíti - közölte a befektető cég.

A Target nevű szoftver képes egy adott génre koncentrálva kiolvasni, hogy a genetikai állományban jelen van-e egy adott betegségre jellemző mutáció. A magyar szoftvermegoldás lehetővé teszi, hogy a kutatóintézeteken kívül a diagnosztikai laborokban és a klinikai kutatásban is elterjedjen az új technológia.


A tájékoztatás szerint az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. Közép-Kelet Európa vezető, független kockázati tőkebefektetője. Az Euroventures 1989 óta több mint 40 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba. A cég 2009 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült.

Az Omixon az Euroventures IV hatodik befektetése volt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X