nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Forgalmi rekordot döntött a Google

Elképesztő forgalom zajlik a cég szerverein, és egy tanulmány szerint a növekedés még folytatódik.

IT café, Dajkó Pál | 2010. október 27.
|  

A Google piaci szerepe mind nagyobb, egy tegnap publikált jelentés szerint akkora internetes forgalmat bonyolítanak le, hogy ha internetszolgáltatók volnának, ők lennének a világ második legnagyobb ISP-je.

Az Arbor Networks az Atlas programban részt vevők segítségével több mint 110 szolgáltató adatait feldolgozva jutott arra az eredményre, hogy a Google adatforgalma év eleje óta több mint egy százalékponttal növekedett, így októberben a teljes internetes forgalom 6,4 százalékát már ők generálják.

Magyar világsiker a géppel támogatott fordításban

Egy fiatal magyar cég történelmet írt a géppel támogatott fordításban: a memoQ fordítómemória ma már világhírű alkalmazás, a kis magyar cégből, a Kilgray-ből, nemzetközi cégcsoport lett amerikai, német, francia, lengyel cégekkel.

A memoQfesten most ön is megismerkedhet, nem csak a sikeres magyar fejlesztéssel, de a géppel támogatott fordítás előnyeivel általában. (x)

Craig Labovitz a felmérésről írott blogjában felhívja a figyelmet arra, hogy a növekedés valószínűleg a jövőben is folytatódik, mivel a Google piacszerzési tevékenysége igen aktív, nem látszanak a lassulás jelei. Az adatok elemzése azt is kimutatta, hogy a Google ma már a világ szolgáltatóinak több mint 70 százalékával áll direct peering összeköttetésben. A legnagyobb szolgáltatók közül főképp csak azok nem állapodtak meg a peeringről a céggel, akiket szabályozás köt (a nemzeti hálózatokból a postai, a telefonrendszerek, az úgynevezett PTT-k), illetve azok, akiknek a kereskedelmi érdekeit sértené egy ilyen szerződés.

Labovitz néhány szakértő által kétkedéssel fogadott elemzését némileg alátámaszthatja, hogy a Google nemrég egy másik rekordot is bejelentett: 2010 harmadik üzleti negyedévében az árbevételük 7,29 milliárd dollár volt, 23 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A hír hatására a vállalat részvényeinek értéke elérte a 615 dollárt, ami azt jelenti, hogy a Google kapitalizációja jelenleg több mint 195 milliárd dollár.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X