nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Filippínó call center vak alkalmazottakkal

Egy munkahely, ahol a vakok előnyben részesülnek a látókkal szemben: október 20-án új call center nyílik a Fülöp-szigeteken.

nyest.hu | 2009. október 20.
|  

Összesen hat vakot és gyengénlátót képeztek ki eddig, akik mától kezdve egy speciális berendezésekkel felszerelt központban fogják fogadni az ügyfelek hívásait – adja hírül a GMAnews. Olyan szoftver segít majd a munkájukban, amely Braille-írásban felkínálja a lehetséges megoldási javaslatokat, miközben az alkalmazottak telefonon tárgyalnak a kliensekkel egy problémáról.

„Reméljük, hogy az új technológia révén a vakok ugyanolyan hatékonysággal és gyorsasággal tudnak majd dolgozni, mint a többi központban a látó dolgozók” – mondta a projektet vezető szervezet, az ATRIEV (Adaptive Technology for Rehabilitation, Integration, and Empowerment of the Visually Impaired) szóvivője.

Az érdekvédelmi szervezet az elmúlt 15 évben számos számítástechnikai tréninget tartott országszerte a látássérültek felzárkóztatására. Mindehhez egy képernyő-nagyobbító szoftvert használtak, illetve egy olyan képolvasót, amely az írott szöveget beszéddé alakította. Emellett a szervezet hangos emailen keresztül továbbra is segíti a már végzett diákjait, ha nehézségük adódik.

Információ
X