nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Erősítik pozíciójukat az arabok Pekingben

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya 565 millió forintnak megfelelő összeget költ a Pekingi Arab Központ felújítására.

nyest.hu | 2010. április 13.
|  

A Pekingi Arab Központot 16 évvel ezelőtt alapította az Emírségek kormánya Pekingi Külföldi Tanulmányok szakán, és a központ azóta is vezető szerepet tölt be az arab nyelv oktatásában Kínában. A felújítások után a központot Zajed sejkről, az Emírségek alapítójáról fogják elnevezni a The National, az ország egyik vezető újságának internetes híre szerint.

Kína és az Egyesült Arab Emírségek kapcsolata igen jónak mondható; tavaly 21 milliárd dollár (4200 milliárd forint) volt a két ország közötti kereskedelem összege. Az Emírségekben 200 ezer kínai is dolgozik, így az igény és az érdeklődés is nagy az arab nyelv iránt Kínában. Kína arab országokbeli nagykövetei közül 11 végzett a Pekingi Arab Központban.

Egy évtizeddel ezelőtt még csak hét kínai egyetemen volt arab szak, ma viszont a számuk már több mint két tucat. A Pekingi Arab Központban 60-ról 200-ra emelkedett a diákok száma ebben az időszakban, és az igény továbbra is nő. A felújításokkal egy időben Abu-Dzabi, az Emírségek fővárosa a kínai kultúra külföldön való népszerűsítéséért felelős Konfúciusz Intézet elindítását készíti elő.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X