nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyre népszerűbbek az alternatív oktatási formák

Annak ellenére, hogy a felsőoktatásban még mindig kevesen választják a távképzés különböző formáit, a felsőoktatáson kívül megnőtt az alternatív oktatási formák iránti igény.

Edupress | 2010. szeptember 17.
|  

A távképzésnek új lendületet adott az e-learning megjelenése, valamint, hogy a munkaerőpiac olyan korszerű oktatási teljesítményt igényel, amely jobban hozzájárul a versenyképességhez.

Idén a felsőoktatásba jelentkező fiatalok közül tíz felvételizőből hét jutott be valamelyik egyetemre vagy főiskolára, mégis a távképzés különböző formáit évről évre egyre kevesebben részesítik előnyben. Ezzel szemben a felsőoktatáson kívül egyre népszerűbbek az alternatív oktatási formák, mivel a diákok itt kiválaszthatják az életstílusukhoz leginkább passzoló képzési munkarendet. Révai András, az LSI Oktatási Park oktatási és tartalomszolgáltatási igazgatója a HR Portalnak elmondta: az információs és kommunikációs technológiák gyors fejlődésével és az eszköztár rohamos bővülésével az oktatási szektorban is folyamatosan jelentkeznek az új, egyre fejlettebb termékek. Így például az e-learning megjelenése új lehetőséget nyitott a távképzésben, annak ellenére, hogy Magyarországon sokak számára még idegen fogalom, és el kell magyarázni, mit jelent az internet segítségével tanulni – tette hozzá a szakember.

Emellett az új, modern lehetőség előnyeit ismerte fel az európai és a hazai munkaerőpiac is, amely egyaránt elvárja már az olyan korszerű oktatási teljesítményt, ami hozzájárul a versenyképességhez.

Az InfoRádiónak Révai András kihangsúlyozta, hogy az interneten számos hasznos képesség- és készségfejlesztő képzést találhat az, aki jövőre is meg szeretne próbálkozni a felvételivel. Igaz, hogy ez fizetős oktatási forma, mégis nagy előnye, hogy rugalmas: a diák akkor ül le tanulni, amikor akar, illetve amikor az ideje engedi – fogalmazott az oktatási és tartalomfejlesztési igazgató.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X