nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyre népszerűbb az e-learning

Egyre több pénzügyi szakember választja az e-learning képzési módszert, a tavalyihoz képest az idén világszerte 11 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik szakmai továbbképzési lehetőségként inkább a távoktatást választanák.

MTI | 2009. december 28.
|  

A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) legfrissebb felmérése szerint a pénzügyi válság Közép- és Kelet-Európában erőteljesebben befolyásolja a tréningeket, mint a többi vizsgált régióban.

Az üzleti készségeit a megkérdezettek döntő többsége, 97 százaléka szeretné fejleszteni. Közép- és Kelet-Európában a válaszadók nagy része leginkább a tárgyaló- és a konfliktuskezelési képességét fejlesztené: ezt 31 százalékuk választaná, szemben a világátlag 21 százalékkal.

Az ACCA közölte: a közösségi hálózatok használata és beépülése a mindennapokba hatással van arra is, hogy az emberek milyen szakmai képzést választanak. A felmérés szerint a netezők sokkal több időt töltenek közösségi oldalak látogatásával és blogolással, mint e-mailezéssel. Ez az arányeltolódás érződik a továbbképzések kiválasztásánál is.

A tanulmány elkészítéséhez az ACCA ötezer tagját kérdezték meg arról, hogy milyen területen szeretnének leginkább fejlődni: a globális listán a kockázatkezelés és a pénzügyi igazgatás messze megelőzte a többit. Az üzleti képességek közül a válaszadók az elemzőképességet jelölték meg legfontosabbként.

Közép- és Kelet-Európában viszont a vállalati pénzügyek menedzselése, a pénzügyi igazgatás, a kockázatkezelés, a vezetői számvitel és a költségvetés-tervezés, valamint a pénzállomány kezelése azok a területek, amelyekre szignifikánsan nagyobb az igény. Ennek oka a világgazdaság térségre gyakorolt hatásában kereshető a felmérés szerint.

Az e-learning Közép- és Kelet-Európában is egyre népszerűbb. A világ más régióihoz képest a legfeltűnőbb különbség azonban itt az, hogy a közép- és kelet-európai válaszadók sokkal kevésbé tudják, hogy hol és hogyan keressenek ilyen tanfolyamokat. A „Mi az akadálya annak, hogy e-learning tanfolyamon fejlessze tovább szakmai képességeit?” kérdésre a válaszadók 45 százaléka azt felelte, hogy nem tudja, hol talál ilyen képzést. Világviszonylatban csak a megkérdezettek 33 százaléka jelölte meg ezt a választ.

Címkék: Oktatás, E-learning
Információ
X