nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Diploma – egy év alatt

Tiranai ügyészek vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogyan szerezte meg diplomáját egy albán egyetemen egy befolyásos olasz politikus, az Északi Liga pártot egészen a közelmúltig vezető Umberto Bossi fia, Renzo.

MTI | 2012. május 8.
|  

Renzo hároméves tanulmányait befejezve, 29 vizsga letételét követően 2010 szeptemberében kapott diplomát a Kristal Egyetemen mindössze egy évvel azután, hogy Olaszországban letette az érettséget – írja a Balkan Insigth.

Korábban a fiatalember több érettségi vizsgán is elcsúszott, amit apja a nyilatkozataiban annak tulajdonított, hogy politikai nézetei miatt hátrányos megkülönböztetés sújtja. Az albán egyetem nyilatkozatában tagadta, hogy a diploma hamis lenne, s állította, hogy a Bossi-fiú felvétele az albán törvényekkel összhangban történt.


Az Északi Liga, amelynek élén Umberto Bossi országos jelentőségű politikussá vált, a fejlett iparú északi részek nagyobb függetlenségéért küzd, élesen szemben áll az olasz déllel, s ellenségesen viszonyul a bevándorlókhoz. Gyakran támadja az Olaszországban élő albánokat is. Bossit pártja korrupciós ügyei, illetve az kényszerítette lemondásra, hogy családja saját céljaira használta a pártkasszát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X