nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Debreceni nyelvvilág

Érdeklik a nyelvvel kapcsolatos érdekességek? Színes felolvasó ülésekkel várja Debrecenben a Magyar Nyelvtudományi Társaság.

nyest.hu | 2010. március 23.
|  

Debrecenbe kéne menni...no nem, ezúttal nem a pulykakakas miatt ajánljuk olvasóink figyelmébe a cívisvárost, hanem a Magyar Nyelvtudományi Társaság tavaszi felolvasó ülései kapcsán.

Vesa Jarva (Jyväskylä) előadása a finn beszélt nyelv írott nyelvre gyakorolt hatásáról ugyan lezajlott már március 4-én, de az április és a május is érdekesnek ígérkező programokat kínál. Április 22-én Keresztes László és Maticsák Sándor mutatja be az A nyelvrokonságról. Az török, sumér és egyéb áfium ellen való orvosság című könyvet. A Honti László szerkesztette kötet a nyelvrokonsággal kapcsolatos tudnivalókat helyezi új megvilágításba.

Egy hétre rá április 29-én Reszegi Katalin A metonímia megítélésének kérdéseihez című írását ismerhetik meg az érdeklődők, míg május 13-án a keresztnevekről hallhat a közönség Takács Judit előadásában, amely azt a címet viseli: Pedig én azt hittem, magyar, mert úgy hívták, Kevin. Végezetül május 20-án Bodáné Porkoláb Judit és Boda István beszél majd a nevek és a konkordancia szótár kapcsolatáról.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X