nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Automatikusan szortíroz a Gmail

A Google azt mondja: szükség van automatikus segítségre is a napi levéltömeg feldolgozásakor.

IT café, Barna József | 2010. szeptember 1.
|  

A Google tegnap kezdte meg egy olyan új kísérleti funkció bevezetését a Gmailben, amely automatikusan kiválogatja a felhasználó számára fontos e-maileket. A szokás szerint béta-állapotú „priority inbox”-ot az elkövetkező hetekben fokozatosan aktiválják a fiókokban, a felbukkanására az oldal jobb felső sarkában pirossal szedett „New! Priority Inbox!” felirat fogja felhívni a figyelmet.

A vállalat szerint az automatizált szortírozásra azért van szükség, mert egyre nehezebben birkózunk meg a naponta ránk zúduló levelek tömegével. Az elsőbbségi szűrő a spamszűrőhöz hasonlóan működik, algoritmusa szabályok szerint próbálja meghatározni, melyek a fontos és melyek a kevésbé fontos e-mailek. Például az előbbiek közé sorolja azokat, amelyek olyan feladótól érkeznek, akiknek gyakran írunk, vagy akiknek a leveleit általában elolvassuk.

A szolgáltatás három részt különít el a beérkezett levelek mappájában: legfelül listázza a szűrő által fontosnak talált leveleket, alattuk a felhasználó által csillaggal megjelölt üzeneteket, és legalul a „többit”. Az algoritmus hatékonyságát lehet javítani a besorolás manuális megváltoztatásával: a tévesen fontosként azonosított levelek „leminősítésével”, illetve fordítva – e célra szolgálnak az új „+” és „-” gombok. A Google hangsúlyozza, hogy a szűrő egyelőre nem tökéletes, de a belső tesztek szerint megérett arra, hogy bétaként élesben is kipróbálják.

A vállalat tapasztalatai szerint a priority inbox átlagosan 6 százalékkal csökkenti a levelezés szortírozásával töltött időt egy olyan alkalmazott esetében, aki általában heti 13 órát fordít elektronikus levelezésre.

Címkék: Média, Email, Google
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X