nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Átverés sólyommal

Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak Új-Zélandon csaknem két éven át.

MTI | 2012. január 22.
|  

A turpisság azután derült ki, hogy az egyik sólymot nemrégiben elgázolta egy autó. A sólyomfestő egy gazda volt, Grant Michael Teahan, aki madárlesőket akart megtréfálni. Annyira jól sikerült neki, hogy madárrajongók - köztük szakértők is – már 2009 elejétől új faj felfedezésének diadalában reménykedtek. Lefényképezték az egészen szokatlan külcsínű, rózsaszínre és pirosra befújt sólymokat, a fotókat pedig sorra küldték a helyi újságnak.

Teahan azon bukott le, hogy eljuttatott egy videót a sajtónak, amelyen magát örökítette meg, amint szarkát fog csapdával. Csakhogy a csapda magán viselte a sólyomfestés nyomait, ugyanis ugyanolyan festékárnyalatokban pompázott. Felfigyelt erre a rendőrség, és lenyomozta Teahan kilétét.

A gazda addigra ugyan törölte otthoni számítógépéről a festett sólymos fotókat és videókat – merthogy ő is készített ilyeneket –, ám a rendőrség informatikusai helyreállították a törölt adatokat, Teahan pedig bíróság elé került.

Bűnösnek mondták ki állatokkal szembeni kegyetlenkedésben - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. A büntetés mértékéről még nem tudni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X