nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Anyanyelvi mulatság az ELTE-n

Rendhagyó előadások, nyelvész kávéház, vetélkedők, nyelvi játékok: február 25-26-án az anyanyelvé lesz a főszerep az ELTE-n.

nyest.hu | 2010. február 18.
|  

Egy kis időre szüneteltetik a komoly tanulást az ELTE diákjai február 25-26-án, amikor is a Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet szervezésében sor kerül az idei Egyetemi Anyanyelvi Napokra.

Csütörtökön délelőtt az érdeklődők rendhagyó jellegű és témájú előadásokat hallhatnak a szervező Mai Magyar Nyelvi Tanszék oktatóitól, délután pedig a nyelvész kávé- és teaház keretében a nyelvész diákkörök és műhelyek munkáját lehet majd tüzetesebben megismerni. A pénteki nap a versenyeké lesz: ezek hagyományosan az anyanyelvi napok szerves részét képezik. Különböző vetélkedőkön a diákok számot adhatnak szépkiejtési, versmondó, anyanyelv-pedagógiai és nyelvhasználati készségeikről.

Ezen kívül több más színes program is várja majd az érdeklődőket: részt lehet venni az „Egyetemi tájfutás” című gyorsasági és műveltségi vetélkedőn, lehet fényképezkedni Kazinczyval és Török Sophie-val, ki lehet próbálni digitális nyelvi játékokat, szemezgetni lehet a könyvvásáron, új szavakat lehet kitalálni az „Add a szavad” falra, „Az én egyetemem” nevű ötletsarokban pedig meg lehet mutatni, kinek mit jelent az ideális felsőoktatási intézmény. Emellett az egyetem 375. évfordulója alkalmából „Nekem ezt jelenti ELTE-snek lenni” címmel a hallgatók kiállítását is meg lehet nézni.

Az eddigiekhez képest újdonság az idei rendezvényen a prezentációpályázat. A szervezők három témában (1. Kazinczy – ma; 2. Az én tudományterületem nyelve; 3. Új jelenségek a nyelvben) várják az ELTE-s hallgatók képes-szöveges prezentációját. A kétnapos rendezvénysorozat záróakkordja egy vidám mulatság lesz.

A részletes program az ELTE honlapján olvasható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X