nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Állami társkereső indul

Társválasztás, párválasztás címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

MTI | 2013. április 13.
|  

A házasság nem divatjamúlt forma, hanem megerősíti a férfi-nő kapcsolatot – jelentette ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára szerdán Debrecenben. Az államtitkár A családi élet és a munka összehangolása – avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely című konferencia megnyitóján hozzátette: a felkészült, felelős gyermekvállalás, családalapítás kihat a gazdaságra, a népjóléti rendszerre, ezért sem mindegy, hány gyerek születik, hányat tudnak felnevelni.

Soltész Miklós a családok anyagi támogatása mellett fontosnak nevezte a szimbolikus, lelki segítségnyújtást is ezen a területen, ide sorolva a családbarát munkahelyeket. A családtámogatásra tett eddigi intézkedések közül kiemelte a családi adókedvezmény bevezetését, a hároméves gyes visszaállítását, a kismamák munkahelyre való visszatérésének adókedvezménnyel történő támogatását, a bölcsődék számának növelését. Bejelentette: az idén is elindítják a Családbarát munkahely pályázatot, amelyre 23 millió forint áll rendelkezésre, valamint a családbarát közgondolkodást segítő pályázatot, 60 millió forintos forrással.

A szimbolikus, lelki területre ható intézkedések sorában megemlítette az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, a családi életre való felkészítést segítő pályázatot, amelynek keretében 10 milliárd forint támogatásra pályázhattak egyházak és civil szervezetek. Kedvező fogadtatásra találtak a fiatal szülők körében a babaköszöntő levelek is, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal együtt küldenek az újszülöttek szüleinek – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy május 26-án Társválasztás, párválasztás címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

A családi élet és a munka összehangolása – avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely című konferenciát a 2012-ben Családbarát munkahely címmel elismert Debreceni Egyetem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom és a Lelkierő Egyesület rendezte. A találkozó azoknak a kis, közép- és nagyvállalatoknak ad lehetőséget a tapasztalatcserére, amelyek igyekeznek családbarát módon működni, és törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, szolgáltatások bevezetésére és fenntartására – mondták el a szervezők az MTI-nek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
5 lhi 2013. április 15. 12:45

Tény, hogy a nők Európában ott vállalnak a leginkább gyereket, ahol ez nem jelenti a karrier végét (Skandinávia, Izland, Franciaország). A "hagyományos", azaz a feleség/anya gazdasági kiszolgáltatottságával járó családmodell erőltetése a gyerekvállalás további csökkenését fogja eredményezni (l. pl. Olaszország, Spanyolország termékenységi rátáit).

4 Varmer 2013. április 14. 22:19

@DJS: Hát, azért van abban valami, hogy ma már inkább megállnak az emberek a saját lábukon, a nők is (és persze a férfiak is) elmennek karriert csinálni.

3 DJS 2013. április 14. 21:55

@El Vaquero:

"az emberek kevésbé vannak kiszolgáltatva egymásnak,mindenki megél a saját lábán."

Ezzel azt akarod mondani, hogy a házas feleket nem szeretet és kölcsönös megbecsülés, hanem a gazdasági kiszolgáltatottság fűzi össze? Ejnye...

2 istentudja 2013. április 14. 11:17

@El Vaquero:

Nem biztos.Minél jobban dübörgött a gazdaság Nyugaton,annál kevesebb gyermek született,annál lazábbak lettek a családi kapcsok.Egyszerü az oka:az emberek kevésbé vannak kiszolgáltatva egymásnak,mindenki megél a saját lábán.Az egyén az isten.

1 El Vaquero 2013. április 14. 08:10

Erre a hülyeségre volt 10 milliárd, de aztán meg megy a sírás, hogy nincs pénz. Az sem ártana, ha a családbarát munkahelyek mellett munkahelyek létesítését is támogatnák. Elég lenne bőven, ha a gazdaság dübörögne végre, akkor többen ismerkednének.

Információ
X