nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
afiyet olsun!
A törökök már az utcán vannak...

Utcafesztiválról jött a hír... Na nem a szomszéd ház mögül, hanem az Andrássy útról...

nyest.hu | 2015. május 29.
|  

Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ májusi török gasztronómiai programsorozatának záróeseménye, a török gasztronómiai utcafesztivál a hónap egyben leglátványosabb eseménye lesz szombaton, május 30-án. Az utcafesztivál keretében a török kulturális központ épülete előtt (1062 Budapest, Andrássy út 62.) 14:00 órától 21:00 óráig egy 40 négyzetméteres török teaházban különböző programok várják azokat, akik a török gasztronómiáról szeretnének minél többet megtudni – legyenek akár kicsik, vagy nagyok.

A sátorban a Yunus Emre Enstitüsü az egész program során teával kedveskedik a vendégeknek. 15:00 és 19:00 órakor kávé- és teabemutató lesz, 17:00 órakor Szentesi Zöldi László Isztambuli vendégség című könyvének a bemutatója kap helyet.

Folyamatosan várják a gyerekeket is, akik a török gyerekek által igen kedvelt elma şekerit készíthetik el a sátorban. Ez a finomság nem más, mint egy hurkapálcára felszúrt alma, amelyet nagyon sűrű, ételfestékkel megszínezett szirupba mártanak majd a gyerekek, aztán sütőpapíron megszárítják – hogy kis idő elmúltával nyalókaként fogyaszthassák.

Elma şekeri
Elma şekeri
(Forrás: youtube.com)

Kóstolható lesz a sátorban a török tea melletti ételstandon a különböző török saláták mellett a Törökországban kedvelt tantuni, egy dönerhez hasonló szendvics is.

Tantuni
Tantuni
(Forrás: yedirenkhaber.com)

A teaház sátrában délután népi- és oszmánkori tradicionális élő zenét is hallgathatnak a látogatók. A török kulturális intézet épületének belső udvarában a Pasha pékség kínálja majd finomabbnál finomabb török pékáruit, süteményeit és édességeit a látogatóknak. A belső udvarban, továbbá az isztambuli Fűszerbazár hangulatát megidéző minibazárban sok más különlegesség mellett török teafüveket, fűszereket és kávét vásárolhatnak az érdeklődők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X