nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A siketek és nagyothallók a költségvetés ellen

A szervezetet érzékenyen érinti a támogatás 450 millió forintos csökkentése. Az összeg 6 BKV‑s felsővezető éves bérének felel meg.

nyest.hu | 2009. szeptember 22.
|  

A mai nap tárgyalja az Országgyűlés a jelnyelvi törvényt. Ennek apropóján a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége az MTI útján országos sajtóközleményt adott ki, melyben a költségvetés rájuk vonatkozó szigorításait kritizálják.

A közlemény szerint a 2010. évi költségvetés 450 millió forinttal is csökkentheti a fogyatékkal élők szervezeteinek támogatását, ami nagyjából 6 BKV-s felsővezető éves bérének felel meg.

A közlemény kiadói felróják a kormánynak, hogy a tervezetről nem voltak egyeztetések sem.

A kormány szerint az elvett pénzösszeget pályáztatások útján pótolnák, de „mi a garancia arra, hogy a pályázati útra terelt összegek majd biztosítják a folyamatosságot, az érdekvédelmi szervezetek fennmaradását, hatékony működését?” – teszik fel a kérdést.

A szövetség szerint a költségvetési megvonással és a bizonytalan kimenetelű pályáztatási rendszerrel a kormány a SINOSZ 13 ezer fős tagságától és ezzel együtt a magyar társadalomtól von meg programokat, jogsegélyszolgálatot, munkaerő-közvetítést, önsegítő képzéseket, jogtudat-erősítő tréningeket és egyéb fejlesztéseket.

Információ
X