nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A PSZ szerint is rossz az új rendszer

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint semmi nem indokolja a megyei fenntartású közoktatási intézmények vezetői megbízásainak megszüntetését; a március 31-én hatályba lépett törvény szerint e posztokat pályázati úton töltik be.

MTI | 2012. április 5.
|  

Az érdekvédelmi tömörülés az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: január után ismét kéri Réthelyi Miklós oktatásért is felelős nemzeti erőforrás minisztert, hogy a vezetői megbízások „sok éve kialakult, bevált gyakorlatát és rendjét megtartva” éljen törvényben biztosított jogával, és fontolja meg az intézményvezetői pályázatok kiírását.

A PSZ utalt arra, tanítási év közben, a felvételi eljárások és a vizsgaidőszakok idején kérték a minisztertől, hogy fontolja meg a megyei kormányhivatalokhoz került valamennyi közoktatási intézmény vezetői pályázatának kiírását, levelükre azonban nem kaptak választ.

A tömörülés úgy ítéli meg, hogy az intézményvezetői pályázatok „ily módon történő kiírása szakmai és pedagógiai szempontból káros és teljesen indokolatlan volt”.

A PSZ sajnálattal értesült arról, hogy bebizonyosodott: több mint kétszáz intézményvezetői pályázati eljárást nem lehet néhány hét leforgása alatt sikeresen lebonyolítani.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X