nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A „pöcs” nem sértés

Beszólt egy rendőrnek, végül mégsem kapott büntetést egy ausztrál diák. A bíró szerint ugyanis a pöcs szó nem igazán sértő, hiszen közhasználatú.

nyest.hu | 2010. május 5.
|  

Fellélegezhet az a szabad szájú ausztrál diák, akit bíróság elé állítottak, mert pöcsnek (angolul prick) nevezett egy rendőrt. A fiút felmentették a szóbeli zaklatás vádja alól – a bírói ítélet szerint ugyanis a szó közhasználatú, így nem számítható sértőnek – számol be a Telegraph webes kiadása.

A bíró (akit egyébként véletlenül ugyanúgy hívnak, mint a szintén szabadszájúságáról ismert énekest, Robbie Williamst) úgy nyilatkozott, hogy egy rendőr bizony sokkal obszcénebb kifejezéseket hall nap mint nap, ezért nem indokolt épp ezért a szóért megbüntetni a diákot. A szóban forgó sértést a fiatalember persze minden kétséget kizáróan valóban a rendőrhöz vágta – a bírói döntés csupán arról rendelkezett, hogy a megjegyzés korántsem volt olyan erős, hogy ezért szankció járna.

A fiatalember a sydney-i vasútállomáson keveredett szóváltásba a rendőrrel, és a veszekedés során hangzott el a cseppet sem hízelgő beszólás. Persze valóban nem ez lehetett az egyetlen obszcén szó, ami aznap megütötte a közeg fülét. A rendőrség mégis úgy vélekedett az ügyről, nem lenne szabad hagyni, hogy ilyen sértéseknek legyenek kitéve a munkájukat végző rendőrök. Hiszen egy ilyen bírói döntés „másodosztályú állampolgárként” kategorizálja őket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X