nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A legmenőbb tudományos elfoglaltságok

Sorozatunk befejező részében ajánlunk két egészen menő tudományos foglalkozást is, hogy olvasóink nehogy azt higgyék, hogy a tudomány feltétlenül kellemetlenségekkel jár. Nyalna ön hivatásszerűen fagyit? Vagy vezetne Corvette-eket jó pénzért?

nyest.hu | 2013. december 4.
|  

Az utóbbi időben két részben bemutattuk, melyek azok a tudományos elfoglaltságok, amelyek a legtaszítóbbak lehetnek sokak számára. Volt szó veszélyes és a gusztustalan, embert próbáló és önfeláldozást elváró foglalkozásokról. Most azonban azt mutatjuk be, hogy melyek a legmenőbb tudományos állások.

1. Fagyifejlesztő

Chris Rivard hivatalosan élelmiszer-tudománnyal foglalkozik, egy nagy élelmiszer-ipari cégnél dolgozik, ahol csak „ízguruként” tartják számon. Rivard munkája az, hogy új fagylaltízeket alkosson meg. Munkája mindennapjai során a klasszikus és a szokatlanabb fagylalt-összetevőket és azok kombinációit kóstolja, hogy új, izgalmas ízeket alkosson belőlük. Munkájához a türelem és a jó étvágy elengedhetetlen; ezen kívül más áldozatokra is szükség van a fagyibizniszben...

Évente egyszer Rivardnak más ízgurukkal együtt tanulmányútra kell mennie. A program rendszerint sűrű: végig kell enniük egy-egy terület, egy-egy város ételeit, hogy azokból inspirációt nyerjenek új ízek fejlesztéséhez. Hazatérve aztán a cég marketingeseivel kialakítják az új ízek bevezetésének és elnevezésének stratégiáját... Valakinek ezt is meg kell csinálnia.

A legmenőbb tudományos elfoglaltságok
Forrás: Wikimedia Commons / Lotus Head / GNU-FDL 1.2

2. Corvette-mérnök

Alex MacDonaldot azért fizetik, hogy Corvette-eket vezessen. Mérnökként a General Motors számára tervezett alvázakat, korábban pedig amatőr autóversenyző volt. Most a korábbi tapasztalatit kamatoztathatja: az a feladata, hogy szoftverek segítségével extrém talajokon (kavicson, homokon, jégen stb.) tesztelje az autókat – nagy sebességeken.

„Általában ez a világ legjobb munkája” – mondja MacDonald. „Inkább nekem kéne érte fizetnem, hogy ezt csinálhatom.”

A legmenőbb tudományos elfoglaltságok
Forrás: Wikimedia Commons / Norbert Aepli / CC BY 3.0

Forrás

The Worst Jobs In Science And Three Awesome Ones

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X