nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A legjobb állapotban levő római fürdő Bulgáriában

Tizennyolc méter hosszú többmedencés római fürdőt tártak fel a Fekete-tenger partján található Szozopolban.

MTI | 2013. február 23.
|  

Egy római fürdő jó állapotban lévő maradványait tárták fel bolgár régészek a fekete-tengeri Szozopolban. A felfedezésről Bozsidar Dimitrov, a bolgár Nemzeti Történelmi Múzeum igazgatója számolt be. Mint elmondta, a szozopoli Régészeti Múzeum igazgatójaként tevékenykedő Dimitar Nedev által vezetett csapat, a város középkori falainak előterében folytatott ásatások során bukkant rá a fürdőre.

A történész szerint a fürdő épülete tizennyolc méter hosszú, és tekervényes vízellátó rendszer, valamint különböző méretű medencék sokasága tartozik hozzá. „A Hiszarjában és Várnában lévőket leszámítva, ez a legjobb állapotban lévő római fürdő Bulgáriában” – idézte az igazgatót egy angol nyelvű bolgár hírportál.

Dimitrov elégedettségét fejezte ki a Szozopolban tett régészeti felfedezések kapcsán, és elmondta, hogy a régészeti munkálatok befejeződése után a város nagyszabású szabadtéri kiállítást fog szervezni. Szozopol, amelyet az időszámításunk előtti 5. században alapították görög telepesek, ma népszerű fekete-tengeri üdülőváros.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X