nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Jégkorszak és a norvégok az Akváriumban

A hazai alternatív színtér egyre erősödő képviselője, a Hó Márton és a Jégkorszak csütörtökön a norvég indie pop csapattal, a Team Me-vel lép fel az Akvárium Klub színpadán.

MTI | 2012. október 3.
|  

„A Team Me sokban hasonlít ránk, fiatal csapat, ez az első európai turnéja” – mondta Hó Márton (civilben Horváth Márton) gitáros-énekes az MTI-nek. Mint felidézte, a Jégkorszak első albuma, a Dalok a fürdőszobából tavaly októberben jelent meg letölthető formátumban, azóta sok új daluk született. „Elkezdtünk havi rendszerességgel, egyelőre szinte csak Budapesten koncertezni, az új számok közül hármat már az október 4-i koncertünkön hallhat a közönség, új lemez viszont csak jövőre várható.”

Hó Márton egyszemélyes lo-fi „fürdőszoba-projektjéből” 2010 végére állt össze egy négytagú zenekar, a Jégkorszak, amelyben a frontember mellett a Qualitonsból ismert Szőke Barna (gitár, vokál, szintetizátor), Horváth Kristóf (basszusgitár) és Gulyás Kristóf (dob) játszik. A zenekar egy négyszámos EP-t is közzétett Szeles Mónika címmel.

Az oslói Team Me első saját európai turnéjának első állomása az Akvárium klubbeli koncert. A csapat To The Treetops című bemutatkozó lemezét idén tavasszal jelentette meg, fellépett a Roskilde fesztiválon is. A hat fiatal zenész az elmúlt két évben többek közt a Wombats társaságában turnézott, most novemberben a Spiritualized franciaországi koncertkörútjához fog csatlakozni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X