nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Google felhőjébe csavarják a Microsoft Office-t

A Microsoft Office felhasználói a Connect segítségével anyagaikat feltölthetik a Google „felhőjébe”, és ezek után képesek közösen, szinkronizáltan dolgozni, megosztani, az állományok bárhonnan, bármilyen eszközzel elérhetőek.

IT café, Dajkó Pál | 2010. november 24.
|  

Dolgozz továbbra is a megszokott Microsoft Office-odban, de a csoportmunkát a Google szerverei biztosítják – ennyiben foglalható össze annak az új szolgáltatásnak a lényege, melyet tegnap jelentett be a Google, s melynek nyilvánvaló célja, hogy a Microsoft hasonló webes szolgáltatásaitól magához csábítsa a felhasználókat.

A Google Cloud Connect for Microsoft Office névre keresztelt szolgáltatás elindítását már várta a szakma, ugyanis a cég az év elején vásárolta fel a DocVerse nevű induló vállalkozást, melyet két volt microsoftos szakember alapított, Shan Sinha és Alex DaNeui. A mostani projektcsapat-vezető Sinha korábban a SharePoint és az SQL Server fejlesztésében vett részt, míg DaNeui az SQL Server webes stratégiájának kialakításán dolgozott. A DocVerse egy az Office-ra épülő, böngészőben is megjeleníthető webes csoportmunka-megoldás, és ezt a technológiát építették be az elmúlt hónapokban a Google rendszerébe, s tegnap elindítottak egy zárt körű tesztelési folyamatot.

A Microsoft Office 2003, 2007 és 2010 felhasználói a plug-inként telepítendő Connect segítségével anyagaikat feltölthetik a Google „felhőjébe”, és ezek után képesek közösen, szinkronizáltan dolgozni, megosztani, az állományok bárhonnan, bármilyen eszközzel elérhetőek. A szolgáltatás tárolja az aktualizálás előtti változatokat is, így azok könnyedén visszaállíthatóak – összességében mindazok az eszközök rendelkezésre állnak, amelyek a Google Docsban is.

Egyelőre a vállalkozások jelentkezését várták a tesztelésre, és a hivatalos blog szerint akkora volt az érdeklődés, hogy néhány óra alatt betelt a keret. A fejlesztők ígérete szerint a Connect hamarosan mindenki, az egyéni felhasználók számára is elérhető lesz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X