nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A anyanyelvi kultúraközvetítés lehetőségei

A Kaposvári Egyetem azokat a tanárokat hívja szakmai beszélgetésre, akik a magyar kultúrát magyar nyelven közvetítik, akár a határokon túl is.

nyest.hu | 2010. június 17.
|  

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke úgy gondolta, időszerűvé vált egy olyan kommunikáció kezdeményezése, amely a magyar kultúrát magyar nyelven közvetítő tanárokat hívja szakmai beszélgetésre, és amely határokon átnyúlva igyekszik a különböző szakterületeket egymáshoz közelíteni.

Az Anyanyelvi Kultúraközvetítés központi témája 2010-ben: a kultúraközvetítés kurrens kérdései a 21. században. A központi téma kijelölése azonban nem jelent feltétlenül téma-behatárolást, inkább témafelvetések és beszélgetések kiindulópontjaként szolgál. A szervezők elsősorban olyan koncepciók, elméletek és alkalmazások bemutatását (vitára terjesztését) várják, amik a kornak megfelelő és az új társadalmi feltételek között létező kultúraközvetítést célozzák meg.

A szekció- és poszter-előadások megtartására jelentkező oktatókat a konferencia honlapján várják a szervezők június 21-étől.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X