nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
25 focibeszólás 11 nyelven

A fociszurkolók kedvéért 11 nyelvre fordította le a 25 leggyakoribb focibekiabálást a fordítóprogramokra specializálódott Language Weaver cég.

nyest.hu | 2010. június 18.
|  

A világ különböző nyelveit beszélő focidrukkerei most egymás nyelvén kiabálhatják a sport olyan jellegzetesebb beszólásait, mint a „szemüveget a bírónak”, tájékoztat minket a Toronto Sun rövid híre. A fordításokat a Language Weaver cég tette elérhetővé a honlapján.

A foci 25 híresebb bekiabálását 11 nyelvre fordította le a fordítóprogramokra specializálódott cég. A 11 nyelv csak egy pici csalással áll össze, mert külön szerepel köztük a portugál és a brazíliai portugál is. A többi kilenc nyelv az angol, francia, spanyol, német, dán, holland, japán, olasz és a koreai. A 11-es szám egyszerre passzol a játékosok számához és a rendező Dél-Afrika hivatalos nyelveinek számához is.

A 25 focibekiabálás ügyes reklámfogás a Language Weaver részéről, de gyanúsnak tűnik, hogy a fordításokhoz nem a saját automatizált fordítóprogramjukat használták, vagy legalábbis leellenőriztethették őket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X