nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
2009 legnépszerűbb angol szava

Ön mire keres rá leggyakrabban az interneten? Ha a Twitter szóra, akkor magáénak is érezheti az eredményt: ez ugyanis 2009 legtöbbet keresett szava.

nyest.hu | 2009. november 30.
|  

Páratlan karriert futott be a Twitter mint szó: az idei éve legnépszerűbb angol szavának bizonyult. A Bing kereső listáján tavalyi második helyezettje idén élre tört: a Mashable.com portál beszámolója szerint ez volt a leggyakrabban keresett kifejezés a neten.

A rangos helyet a The Global Language Monitor listáján érte el a Twitter. A weboldal nem először állít össze ilyen rangsort, korábban is nyilvánosságra hozták már listájukat a legtöbbször keresett, legnépszerűbb angol szavakról. Tavaly például a change (változás, változtat) szó volt a „legkeresettebb”, és a legtöbb esetben Barack Obama amerikai elnök nevéhez fűződő cikkekhez vezette az olvasót.

Meg kell hagyni, Obama elnök idén is előkelő hellyel büszkélkedhet: az övé a legnépszerűbb név, még Michael Jacksont is megelőzte ebben a versenyben. Az összességében második helyen végzett politikust a H1N1 és a Stimulus (az amerikai gazdaság 800 milliárdos válságcsomagja) szavak követik a listán. Ha azonban abban a tévhitben élnénk, hogy az angol nyelven olvasó világ csakis komoly társadalmi kérdésekkel foglalkozik – a lista előkelő ötödik helyén ugyanis a vampire (vámpír) szó végzett.

Információ
X