nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
2 éves gyerekek 80%-a már az inteneten

Sok szülő szerint nem lehet elég korán kezdeni az internetes jelenlét biztosítását, ezért jónéhányan már gyermekük megszületése előtt közzé teszik az ultrahangos felvételeket, vagy saját e-mail címet készítenek az újszülöttnek.

MTI | 2010. október 11.
|  

Az AVG Technologies biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat által készített felmérés szerint a gyerekeknek átlagosan hathónapos korukra már van valamilyen megjelenésük az interneten, mivel a lelkes anyukák több mint 70 százaléka teszi közzé a baba fotóit és a totyogós kisgyerekről készített felvételeket a különböző közösségi oldalakon. Mire a picik elérik a kétéves kort, addigra már 81 százalékuknak lesz valamilyen „digitális lábnyoma”.

A felmérésből kiderült, hogy a gyerekek 33 százaléka van jelen az interneten a születésétől fogva, még ha csak fényképek formájában is. A szülők 23 százaléka még az ultrahangos felvételeket is előszeretettel megosztja az internetes közösségek tagjaival. Az igazán előrelátó szülőknek hála, a babák 7 százalékának van születésüktől fogva saját e-mail címe.

A felmérésben mások mellett amerikai, ausztrál, brit, japán, francia, német anyukák vettek részt, akiknek kétéves kor alatti gyermekeik vannak. Arról kérdezték őket, hogy mikortól kezdtek el fényképeket feltölteni az internetre a gyermekeikről. A válaszokból azt derült ki, hogy a szülők számára nem létezik olyan, hogy „túl korán”, ha a kicsik internetes jelenlétének biztosításáról van szó – olvasható a LiveScience (http://www.livescience.com) című tudományos hírportálon

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X