nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Veszélyes lehet a Facebook új levelezőszolgáltatása

Veszélyeket rejt a Facebook újgenerációs levelezőszolgáltatása - állítja a Sophos biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat, amely szerint a közösségi portál a hagyományos levelezőplatformokhoz képest sokkal érzékenyebb a személyiséglopásokra.

MTI | 2010. november 18.
|  

A Facebook alapítója a hét elején jelentette be, hogy a világ legnépszerűbb közösségi oldalán minden felhasználó @facebook.com végződésű elektronikus levélcímet kap, és az újgenerációs levelező platform a hagyományos levelezőrendszerek, az azonnali üzenetküldő programok, valamint az SMS-küldő programok előnyeit fogja egyesíteni.

„A felhasználóknak meg kell érteniük, hogy ezek az új lehetőségek a Facebook támadási felületét növelik, és egyre több csaló szeretné majd feltörni ezeket a fiókokat" – magyarázta Graham Cluley a Sophos képviselője.

A szoftvercég korábban már figyelmeztetett arra, hogy drámaian emelkedett a közösségi oldalak ellen indított támadások száma. Éppen ezért az ilyen portálok felhasználóinak jobban kell készülnie a szervezett bűnözés lépéseire, ellenkező esetben az óvatlan netező könnyen az adathalászat, vagy más, interneten keresztüli csalás áldozatává válhat – hangsúlyozta Cluley.

Az újabb veszély abból ered, hogy más levelezőrendszerekkel ellentétben a Facebook üzenőfalára írt bejegyzések visszamenőleg archiválásra kerülnek, így az illetéktelen behatolók nemcsak a baráti körről, hanem az egyes tagok közötti személyes kommunikációról is értékes adatokhoz juthatnak.

A Sophos azt javasolja, hogy a nehezen megfejthető gyakran cserélt jelszavak mellett a közösségi portálon engedélyezett alkalmazások körét is érdemes körültekintően megválasztani, illetve az internetezésre használt számítógépet a vírusoktól, kémprogramoktól naprakészen kell védeni.

A félmilliárd felhasználóval rendelkező oldal a hamarosan elérhető új levelező szolgáltatással újabb területen válhat vezetővé, mert a comScore piackutató szerint a Microsoft Hotmail rendszerét csak 361 millióan, a Yahoo Mailt 273 millióan, a Google Gmail rendszerét csupán 193 millióan használják világszerte.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X