nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Versfordítási pályázat a multimédiás költészeti portál születésnapjára

Egyre ritkábbak a műfordítói pályázatok, nem is beszélve a versfordításról. Versfordítási pályázatot hirdet a Geothe Intézet és a Petőfi Irodalmi Múzeum.

nyest.hu | 2009. szeptember 4.
|  

A budapesti Goethe Intézet és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös versfordítási pályázatot hirdet a www.lyrikline.org multimediális költészeti portál 10. születésnapja alkalmából.

Pályázni a következő németül író szerzők lyrikline.org portálon található verseinek magyar fordításával lehet:

Jan Wagner
Björn Kuhligk
Lutz Seiler
Mirko Bonné
Nora Bossong
Daniel Falb
Ron Winkler
Monika Rinck
Ulf Stolterfoht
Anja Utler
Volker Braun

A fenti költőktől (egy-egy, vagy több szerzőtől) legalább 5, legfeljebb 10 lefordított verset kell beküldeni. A beérkezett műveket bírálóbizottság értékeli, a legjobbnak ítélt fordítások részt vesznek a lyrikline.org születésnapját ünneplő köztéri projektben, felkerülnek a költészeti portálra, valamint a Goethe Intézet és a Petőfi Irodalmi Múzeum elismerésében részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2009. október 3-án, 18 órakor kerül sor a Budapest Transzfer Nemzetközi Írófesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az eseményen jelen lesz Christiane Lange – a lyrikline.org projekt vezetője, a Literaturwerkstatt Berlin munkatársa.

A pályázatokat jeligével ellátva várják postai úton a Petőfi Irodalmi Múzeum Titkárságára, Zoltai Hajnal nevére. Cím: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16. Beadási határidő: 2009. szeptember 15. A szervezők kérése, hogy a pályázók pályázatukhoz mellékeljék zárt borítékban nevüket és elérhetőségüket.

Információ
X